Θεσσαλονίκη: Αναβολή στη δίκη του 39χρονου που πυροβόλησε το διαρρήκτη στο σπίτι του

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Αναβολή στη δίκη του 39χρονου που πυροβόλησε το διαρρήκτη στο σπίτι του

Στις 22 Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση του 39χρονου που πυροβόλησε με καραμπίνα το διαρρήκτη του σπιτιού του στο Νέο Ρύσιο στη Θεσσαλονίκη.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ανέβαλε τη δίκη, καθώς ο 37χρονος διαρρήκτης, με καταγωγή από την Αλβανία, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο Δικαστήριο, διότι νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, μετά τον τραυματισμό του από την καραμπίνα.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο 39χρονος βρέθηκε την Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

eurokinissi

Τι υποστήριξε ο 39χρονος στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ισχυρίστηκε ότι αιφνιδιάστηκε και τρόμαξε από τη φιγούρα του διαρρήκτη, όταν τον είδε στο σπίτι του το βράδυ και τον πυροβόλησε χαμηλά στα πόδια.

“Κοιμόμουν στο υπόγειο και ξύπνησα από το έντονο γάβγισμα του σκύλου που δεν γαβγίζει ποτέ. Τότε είδα από το παράθυρο μια ανθρώπινη φιγούρα να περιφέρεται έξω από το σπίτι. Δεν είχα το κινητό μαζί μου ηταν στον επάνω όροφο αλλά είχα παραδίπλα την καραμπίνα. Ανέβηκα άκουσα θόρυβο στην κεντρική πόρτα. Άνοιξα και είδα έναν άνδρα να κρατά μεγάλο κατσαβίδι. Αιφνιδιάστικα τρόμαξα και πυροβόλησα χαμηλά στα πόδια” ανέφερε.

Μάλιστα, ο 39χρονος υποστηρίζει ότι πυροβόλησε δύο φορές στο πόδι του διαρρήκτη, γι’ αυτό και τραυματίστηκε ελαφρά. Ο Αλβανός διαρρήκτης, όπως είπε, δεν επιθυμεί τη δίωξη του 39χρονου. Ωστόσο πρόκειται για αυτεπάγγελτο αδίκημα, συνεπώς η δίκη θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

FREEPIK

39χρονος στη Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της διάρρηξης

Η αιματηρή διάρρηξη συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης σε μονοκατοικία στο Νέο Ρύσιο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής μπούκαρε στο σπίτι, ενώ εκείνη την ώρα ο ένοικος ήταν εντός του σπιτιού. Ο τελευταίος αντιλήφθηκε τον επίδοξο διαρρήκτη και τον πυροβόλησε στο πόδι.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο άνδρας παρελήφθη από το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ