Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η απόφαση του Εφετείου για τον γιατρό που κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις – BINTEO

Κατά την απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών. Ισχυρίστηκε ότι οι συνταγές αφορούσαν ασθενείς, οι οποίοι εξετάστηκαν πραγματικά και για διαπιστωμένες παθήσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η απόφαση του Εφετείου για τον γιατρό που κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις – BINTEO Freepik

Θεσσαλονίκη γιατρός: Επταετή κάθειρξη επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε έναν γιατρό για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ). Η οικονομική ζημιά ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 480.000 ευρώ, κατά την περίοδο 2007-2009.

Μετά τη δευτεροβάθμια καταδίκη του, ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στη φυλακή. Κρίθηκε ένοχος -μεταξύ άλλων- για ψευδή βεβαίωση και απλή συνέργεια σε απάτη.

Θεσσαλονίκη γιατρός

Freepik

Κατά την απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών. Ισχυρίστηκε ότι οι συνταγές αφορούσαν ασθενείς, οι οποίοι εξετάστηκαν πραγματικά και για διαπιστωμένες παθήσεις.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε κάθειρξη 9 ετών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Με την έφεση, η εκτέλεση της ποινής είχε ανασταλεί, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας.

Θεσσαλονίκη γιατρός

freepik

Θεσσαλονίκη γιατρός: Εμπλέκεται στην υπόθεση μια φαρμακοποιός η οποία εκτελούσε τις συνταγές

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως επιμελητής Β’ σε περιφερειακό ιατρείο του ΕΣΥ, σε περιοχή της Ημαθίας, ο γιατρός εξέδωσε εκατοντάδες συνταγές για χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς, τους οποίους φέρεται πως ουδέποτε εξέτασε και για ανύπαρκτες παθήσεις. Το παραπεμπτικό βούλευμα περιλάμβανε 1500 συνταγές, οι οποίες αφορούσαν φάρμακα (κάποια εκ των οποίων ακριβά), την αγορά των οποίων κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχε μία φαρμακοποιός, σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας εμφανίζονταν να εκτελούνται οι συνταγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο φαρμακείο βρισκόταν σε απόσταση 83 χιλιομέτρων από το περιφερειακό ιατρείο του κατηγορούμενου γιατρού.

Για τη συγκεκριμένη φαρμακοποιό σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία, η οποία αφορούσε περί τις 6000 παράνομες συνταγές, ενώ περιλάμβανε και άλλες περιπτώσεις γιατρών. Η ίδια καταδικάστηκε πρόσφατα σε δεύτερο βαθμό σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή: grtimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ