Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Θεσσαλονίκη: Δύο ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΠΥ καταδικάστηκαν για παράνομες συνταγογραφήσεις

Απολογούμενοι, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται, και υποστήριξαν ότι έκαναν τους αναγκαίους ελέγχους κι ότι δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τις ιατρικές συνταγές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Δύο ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΠΥ καταδικάστηκαν για παράνομες συνταγογραφήσεις eurokinissi

Ένοχοι κρίθηκαν δύο ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παράνομες συνταγογραφήσεις.

Συγκεκριμένα, στην γυναίκα (εν ενεργεία γιατρό) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή, και στον άνδρα (συνταξιούχο πλέον) ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή, για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση. Και στους 2 αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η κατηγορούμενη, κρίθηκε ένοχη για χορήγηση καθετήρων σε 23 περιπτώσεις και στο όνομα 16 ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν αποβιώσει, ενώ ο συγκατηγορούμενός της για 6 περιπτώσεις και για λογαριασμό δύο ασφαλισμένων.

Ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΠΥ

unsplash

Και οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται να ενέκριναν ιατρικές συνταγές για χορήγηση καθετήρων σε ασφαλισμένους, που είτε είχαν πεθάνει είτε δεν είχαν παθήσεις που να δικαιολογούν τη χρήση τους, ζημιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Οργανισμό.

Οι πράξεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σημειώθηκαν την περίοδο 2017-’18 σε Κέντρα Υγείας και το κόστος για κάθε καθετήρα κυμαινόταν από 400 έως 450 ευρώ. Τα συγκεκριμένα αναλώσιμα υλικά, κατά το κατηγορητήριο, ήταν από συγκεκριμένη εταιρεία ιατρικών και φαρμακευτικών ειδών.

Ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΠΥ για παράνομες συνταγογραφήσεις: Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απολογούμενοι, και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται, και υποστήριξαν ότι έκαναν τους αναγκαίους ελέγχους κι ότι δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τις ιατρικές συνταγές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ