Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Θεσσαλονίκη: Καταδικαστική απόφαση για το πρόβλημα δυσοσμίας – «Δικαίωση» λένε κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ

Το Μάρτιο είναι προγραμματισμένη και άλλη δίκη μετά τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Καταδικαστική απόφαση για το πρόβλημα δυσοσμίας – «Δικαίωση» λένε κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ freepik

«Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται», δήλωσαν κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης μιλώντας στην ΕΡΤ για την πρώτη καταδικαστική απόφαση σε σχέση με το πρόβλημα δυσοσμίας και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής που αντιμετωπίζουν. Κατηγορούμενος για ρύπανση, που οδήγησε σε υποβάθμιση περιβάλλοντος, ήταν πρώην πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ειδικότερα, δύο ποινικές υποθέσεις με κατηγορούμενους στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων, σχετικά με τη συνεχιζόμενη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη, εξετάστηκαν από τη Δικαιοσύνη την Πέμπτη. Σύμφωνα με το politic.gr, οι δύο υποθέσεις αφορούν σε πράξεις και παραλείψεις της εταιρείας σε ότι αφορά την περιβαλλοντική διαχείριση, το χρονικό διάστημα από το 2016 έως το 2018 και βασίζονται σε εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος και μηνυτήριες αναφορές κατοίκων της περιοχής. Παράσταση πολιτικής αγωγής άσκησε και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο δέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Πρόκειται για την πρώτη καταδικαστική απόφαση για το πρόβλημα της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Πρόβλημα δυσοσμίας στη Θεσσαλονίκη

EUROKINISSI

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα με τη δυσοσμία συνεχίζεται, πρόσφατα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλ. Μανδαλιανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κ. Γιουτίκας συμφώνησαν να προχωρήσουν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, κρίνοντας αναγκαία τη διενέργεια νέων μετρήσεων, προκειμένου να αποτυπωθεί με ακρίβεια η σημερινή κατάσταση και να συγκριθεί με τη βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε από τον πρώτο κύκλο μετρήσεων, καθώς αυτές είναι που θα καθορίσουν και τα επόμενα βήματα.

Σημειώνεται ότι το Μάρτιο είναι προγραμματισμένη και άλλη δίκη μετά τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ