Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Πυρά δικαστικών υπαλλήλων κατά του υπουργού Δικαιοσύνης: Επισκέφθηκε στα “κρυφά” το Πρωτοδικείο Αθηνών

Μετά από συνεχείς αναβολές βρέθηκε στο Δικαστήριο για τη “φιέστα” εφαρμογής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, λένε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πυρά δικαστικών υπαλλήλων κατά του υπουργού Δικαιοσύνης: Επισκέφθηκε στα “κρυφά” το Πρωτοδικείο Αθηνών minocp.gov.gr

Σφοδρή υπήρξε η αντίδραση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) για την παρουσία στο Πρωτοδικείο Αθηνών του υπουργού Δικαιοσύνης, μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου για τις “τηλεδίκες”.

«Σε μια ακόμη προεκλογική επικοινωνιακή φιέστα μαζί με συναρμόδιους Υπουργούς, πέρασε «κρυφά» μέσα από τους χώρους εργασίας μας, ώστε να αποφύγει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις μας για την απαξιωτική στάση του» αναφέρει ανακοίνωση της ΟΔΥΕ.

Τηλεδίκες

Ministry of Justice Press Office

Οι δικαστικοί υπάλληλοι επιρρίπτουν ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης για μη ανταπόκριση στα αιτήματά τους με πλέον πρόσφατο παράδειγμα – όπως αναφέρουν – αυτά που κατέθεσαν στο πλαίσιο της συζήτησης του Νομοσχεδίου της «πρώην» Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων και πλέον του Νόμου με τίτλο «Επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών».

Αντιθέτως, σημειώνει η ΟΔΥΕ, πραγματοποίησε την Πέμπτη αιφνιδιαστική επίσκεψη στο πλαίσιο επικοινωνίας φιέστας. «Σήμερα το πρωί (σ.σ. την Πέμπτη) ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε μετά από αρκετές αναβολές το Πρωτοδικείο Αθηνών για να παρουσιάσει το ηλεκτρονικό πινάκιο, την ίδια στιγμή που τα συστήματα πληροφορικής των δικαστικών υπηρεσιών «σέρνονται» και ταλαιπωρούν τους ίδιους τους συναδέλφους – χρήστες των εφαρμογών και κάθε συναλλασσόμενο με τα δικαστήρια» τονίζει η Ομοσπονδία.

Τηλεδίκες

EUROKINISSI

Και καταλήγει με αφορμή και τον πρόσφατο νόμο για την επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων: «Προφανώς δεν έχει να πει λέξη για την ενεργοποίηση της διάταξης του άρθρου 11 του Κώδικά μας για άμεση προκήρυξη διαγωνισμού υπό την αυστηρή εποπτεία του ΑΣΕΠ και την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, αιτήματα δίκαια που πεισματικά αρνείται να υλοποιήσει η Κυβέρνηση, παρά τη συμφωνία του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Δικαστικοί υπάλληλοι

EUROKINISSI

Σημειώνεται ότι, την Πέμπτη παρουσιάστηκε το πρωτοποριακό έργο από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που προβλέπει την εφαρμογή ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε δικαστήρια και φυλακές, μεταξύ των οποίων τις τηλεδιασκέψεις εξ αποστάσεως και τα ηλεκτρονικά πινάκια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ