Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία καθηγήτριας για “ομηρία” στο ΑΠΘ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο εισαγγελέας ζήτησε από την αστυνομία να εξετάσει αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της παράνομης κατακράτησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία καθηγήτριας για “ομηρία” στο ΑΠΘ – ΒΙΝΤΕΟ Freepik

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία για ομηρία καθηγήτριας στο ΑΠΘ όπως έγραψε το dikastiko.gr

Συγκεκριμένα η καθηγήτρια κατήγγειλε ότι κρατήθηκε όμηρος επί στο γραφείο της από ομάδα φοιτητών, επειδή «έκοψε» το 28% των φοιτητών στο μάθημά της.

Καταγγελία για ομηρία καθηγήτριας ΑΠΘ

EUROKINISSI

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε την Πέμπτη εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, και αφετέρου η ταυτότητα των εμπλεκόμενων προσώπων.

Η παραγγελία δόθηκε προς την Αστυνομία και στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί αρχικά να καταθέσει η συγκεκριμένη καθηγήτρια που διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

Καταγγελία για ομηρία καθηγήτριας ΑΠΘ: “Ήταν εκφοβιστική κατάσταση”

Η πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Μαίρη Κοσμίδου μιλώντας στο OPEN είχε αναφέρει πως: «Την κράτησαν όμηρο για 2μιση ώρες απαιτώντας να κάνει αναβαθμολόγηση γιατί θεώρησαν ότι ήταν αυστηρός ο τρόπος βαθμολογίας της. Τα επεισόδια είναι επαναλαμβανόμενα εκφοβισμού και της παρενόχλησης».

«Ήταν τρομακτική και εκφοβιστική κατάσταση και δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, γιατί απείλησαν ότι αν δεν αλλάξω τις βαθμολογίες θα συνεχίσουν» καταγγέλλει η καθηγήτρια.

Τι λένε οι φοιτητές

Οι φοιτητές από την πλευρά τους παρουσιάζουν μια άλλη εκδοχή σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. Η δική τους εκδοχή είναι πως η καθηγήτρια εφάρμοσε το μέτρο της αρνητικής βαθμολόγησης χωρίς καμία προειδοποίηση, έτσι αυτομάτως, η βάση από το 5 πήγε στο 6,5.

«Μας χλεύασε» τόνισαν οι φοιτητές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε “ομηρία”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ