Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Δίκη Πισπιρίγκου: “Σε κληρονομική καρδιακή νόσο πιθανώς να οφείλεται ο θάνατος των 3 παιδιών – Και η κατηγορούμενη ενδέχεται να πεθάνει” είπε η ιατροδικαστής Δημακοπούλου

Οι αιχμές για το πόρισμα Ράικου και οι νέες διαμαρτυρίες της προς την έδρα. Αίτημα από τον συνήγορο Δασκαλάκη για κατ´ αντιπαράσταση εξέταση με τον ιατροδικαστή Μπουζιάνη και ιατρών/νοσηλευτών της ΜΕΘ Παίδων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Πισπιρίγκου: “Σε κληρονομική καρδιακή νόσο πιθανώς να οφείλεται ο θάνατος των 3 παιδιών – Και η κατηγορούμενη ενδέχεται να πεθάνει” είπε η ιατροδικαστής Δημακοπούλου eurokinissi

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε για άλλη μια φορά η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την κατάθεση της ιατροδικαστή, Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα ο θάνατος της Τζωρζίνας και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου να οφείλεται σε κληρονομική καρδιακή νόσο.

«Υπάρχει μαγνητική καρδιάς, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει 48% κλάσμα εξώθησης. Η Τζωρτζίνα πέθανε με 50% κλάσμα εξώθησης. Αν στα δύο χρόνια χάσει το 20% από τη λειτουργικότητα της καρδιάς, στην επόμενη τριετία ενδέχεται η ίδια να έχει πεθάνει. Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών» είπε η Ουρανία Δημακοπούλου.

Η μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις από τον συνήγορο του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρη Καράμπελα και απαντώντας σχετικά με το αν αμφισβητεί το έγγραφο του Παίδων στο οποίο αναφέρεται ότι δεν δόθηκε κεταμίνη στο παιδί, είπε: «Στις 12/4 δόθηκε το έγγραφο, μετά το πόρισμα Ράικου. Όπως έλεγαν οι γιατροί ότι το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα με την ίδια λογική λένε ότι δεν έχουν δώσει κεταμίνη».

Καράμπελας: Δηλαδή η κεταμίνη δόθηκε από το ιατρικό προσωπικό;

Μάρτυρας: Η κεταμίνη έχει δοθεί μετά τις 14:28 όταν η μητέρα δεν είναι μαζί με το παιδί.

Καράμπελας: Γιατί δεν πιστεύετε τους συναδέλφους σας και προσχωρείτε στη άποψη της κατηγορούμενης;

Μάρτυρας: Κάνω εγώ υπεράσπιση στην κατηγορούμενη;

Δίκη Πισπιρίγκου

eurokinissi

Καράμπελας: Στο σημείο αυτό υποβάλλουμε αίτημα για κατ´ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Μπουζιάνη και των ιατρών/νοσηλευτών της ΜΕΘ Παίδων με την κα Δημακοπούλου.

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο κ. Ράικος έδωσε τη έκθεση σε τέσσερις ταχύτητες, όλα βγαίνουν σε μια μέρα», είπε η κα Δημακοπούλου

Ένταση προκλήθηκε λίγο αργότερα όταν η μάρτυρας διαμαρτυρήθηκε ότι το δικαστήριο της απευθύνεται με ειρωνία. «Χαμηλώστε τους τόνους. Δεν σας ειρωνεύεται κανείς. Αν κάποιες ερωτήσεις μας σας φαίνονται αστείες ιατρικά, δεν είναι ότι θέλω να σας ειρωνευτώ αλλά να καταλάβει το δικαστήριο. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία. Αν έρχεστε φορτισμένη από άλλα θέματα εμάς δεν μας απασχολούν» απάντησε η πρόεδρος. 

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο κ. Ράικος έδωσε τη έκθεση σε τέσσερις ταχύτητες, όλα βγαίνουν σε μια μέρα. Είναι όλεθρος για την κοινωνία να βγαίνουν εκθέσεις με τέτοιο τρόπο. Βρήκε ροκουρόνιο ένα χρόνο μετά. Είναι σαν να κάνει τον τεχνικό σύμβουλο, πρέπει να δώσει αποτελεσμα την ίδια ημερομηνία» είπε η κα Δημακοπούλου που αργότερα αναφερόμενη στον ιατροδικαστή Μπουζιάνη ανάφερε πως «βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο από συναδέλφους του, έπρεπε να γίνει συμβούλιο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ