Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Στο “σκαμνί” για πώληση παιδιού έναντι 5000 ευρώ

Δύο Βουλγάρες κι ένας συμπατριώτης τους κατηγορούνται για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους ενώ εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Στο “σκαμνί” για πώληση παιδιού έναντι 5000 ευρώ

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν δύο γυναίκες κι ένας άνδρας- που κατηγορούνται για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους έναντι αμοιβής,

Το ανδρόγυνο από την  Βουλγαρία φέρεται ότι έφερνε εγκυμονούσες συμπατριώτισσες τους για να γεννήσουν στην Ελλάδα για να πουλήσουν τα παιδιά σε θετούς γονείς.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Βουλγάρα μάνα και οι δύο συγκατηγορούμενοι της συνελήφθησαν αμέσως μετά τη γέννα, σε ιδιωτική μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς, στις 12 Φεβρουαρίου 2019.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα παράδοσης σε υιοθεσία τέκνου με αθέμιτο όφελος,  απόπειρα μεσολάβησης σε υιοθεσία με πρόθεση κερδοσκοπίας και κατ’ επάγγελμα  και συμμορία, κατά περίπτωση.

Από την προανάκριση του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι : Στις 9 Φεβρουαρίου 2019 η μία κατηγορούμενη γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι το οποίο οι δύο συγκατηγορούμενοι  συμπατριώτες της (το ανδρόγυνο) ανέλαβαν να δώσουν για υιοθεσία έναντι αμοιβής άνω των 5000 ευρώ. Προηγουμένως την μετάφεραν από την Βουλγαρία στην ιδιωτική μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης για τον τοκετό.

Οι υπεύθυνοι της κλινικής όμως αντιλήφθηκαν τις ύποπτες κινήσεις και ενημέρωσαν την αστυνομία ενώ πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις  πριν ολοκληρωθεί η πράξη και παραδοθεί το παιδί σε άγνωστους θετούς γονείς.

Από την έρευνα προέκυψε για τους δύο μεσολαβητές εμπλέκονται σε υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία στην Ηγουμενίτσα και στα Τρίκαλα ενώ επιπλέον διακριβώθηκε ότι, στο παρελθόν,  οδήγησαν στην ίδια κλινική για να γεννήσουν και άλλες δύο Βουλγάρες.

Πηγή: GRTIMES.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ