Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη: Την τράβηξε με το ζόρι για να μπει στο αμάξι του – Του απαγορεύτηκε να την πλησιάσει σε απόσταση 200 μέτρων

Λόγω απουσίας των μαρτύρων, αναβλήθηκε η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Την τράβηξε με το ζόρι για να μπει στο αμάξι του – Του απαγορεύτηκε να την πλησιάσει σε απόσταση 200 μέτρων Freepik

Ένα περιστατικό που αφορά απόπειρα ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη για άλλη μια φορά, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, ο 34χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη κατηγορείται για απόπειρα ενδοοικογενειακής βίας, ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρώην συζύγου του. Επίσης κατηγορείται για απειλή και για εντελώς ελαφρά σωματική βλάβη σε βάρος άλλου προσώπου που προσπάθησε να παρέμβει. Οι δύο παθόντες υπέβαλαν εγκλήσεις στο Αστυνομικό Σταθμό Σοχού.

Στη δικογραφία αναγράφεται ότι ο κατηγορούμενος άσκησε βία στη γυναίκα τραβώντας την με το ζόρι να μπει στο όχημα του ενώ αυτή φοβήθηκε για τη ζωή της. Οι πράξεις φέρονται ότι έγιναν εντός της αυλής οικίας.

Απόπειρα ενδοοικογενειακής βίας

freepik

Λόγω απουσίας των μαρτύρων, αναβλήθηκε η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης που εισήχθη σήμερα στο ίδιο δικαστήριο. «Δεν μένουμε στην ίδια στέγη με την κυρία» ανέφερε ο κατηγορούμενος ενώπιον του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Η κράτηση ήρθη με τους εξής περιοριστικούς όρους: Της απαγόρευσης προσέγγισης της παθούσας σε απόσταση μικρότερη 200 μέτρων και της απομάκρυνσης από τη συζυγική στέγη.

Απόπειρα ενδοοικογενειακής βίας: Οδηγίες της ΕΛΑΣ

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα :

 • Καλέστε το 100.
 • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με:
  • Ακριβή διεύθυνση
  • Ονοματεπώνυμο
  • Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου»)
 • Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας)
 • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
 • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
 • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια. (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών)
 • Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected] 

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

 • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
 • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
 • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών)
 • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
 • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr www.womensos.gr 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ