Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

Θρίλερ με τον θάνατο φαντάρου στη Ρω: “Ο Μανώλης δεν αυτοκτόνησε” – Ποια στοιχεία επικαλείται η οικογένεια – ΒΙΝΤΕΟ

«Πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και η πατρίδα μου τον έφερε πίσω νεκρό»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θρίλερ με τον θάνατο φαντάρου στη Ρω: “Ο Μανώλης δεν αυτοκτόνησε” – Ποια στοιχεία επικαλείται η οικογένεια – ΒΙΝΤΕΟ MEGATV

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί ο θάνατος φαντάρου στη σκοπιά σε φυλάκιο στη νήσο Ρω.

Εδώ και έξι χρόνια η οικογένεια του Μανώλη Τσικνάκη προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης.

Το πρωινό της 27ης Ιουνίου του 2018 βρέθηκε νεκρός ο 22χρονος φαντάρος με τραύμα από όπλο στο κεφάλι με το Γενικό Επιτελείο Στρατού να ενημερώνει την οικογένεια πως ο Μανώλης αυτοκτόνησε με το όπλο που έφερε στη σκοπιά. 

Η οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τεχνικούς συμβούλους συλλέγει στοιχεία, στοιχεία που σήμερα την οδηγούν στον ισχυρισμό ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Η βασική ανακάλυψη που συνηγορεί στο συμπέρασμα αυτό είναι ότι το τραύμα που έφερε ο νεαρός ήταν από τα δεξιά, ενώ είναι αριστερόχειρας.

Θάνατος φαντάρου στη σκοπιά: Η μαρτυρία για τον άγνωστο πυροβολισμό

Σημαντικός μάρτυρας που υπηρέτησε μαζί με τον άτυχο Μανώλη επικοινώνησε με την εκπομπή “Φως στο Τούνελ” του MEGA.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για ένα πρώτο άγνωστο ως σήμερα πυροβολισμό που ακούστηκε γύρω στις 6:30 εκείνο το πρωί και για οδηγίες που έλαβε αμέσως μετά για συγκεκριμένες ενέργειες. Αμέσως μετά, έφτασαν δεκάδες ακόμα σοβαρές μαρτυρίες είτε από οπλίτες εκεινής της περιόδου είτε από εν ενεργεία μόνιμο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν στην ακριτική βραχονησίδα.

Τεχνικός σύμβουλος : “Ανεξήγητη διασπορά των προσωπικών του αντικειμένων “

Ο Γιάννης Τσιάμπας οπλουργός και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ανέφερε τα σημάδια τα οποία δείχνουν ανθρωποκτονία και όχι αυτοχειρία. Ειδικότερα υποστηρίζει ότι το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του τραύματος δεν έχουν προκληθεί από μακρύκανο όπλο G3A3 που είναι και το όπλο του στρατού. Προκύπτει αντίθετα ότι είναι από πιστόλι. Όταν κάποιος βληθεί από ένα όπλο τέτοιο δημιουργούνται μαζικές καταστροφές τόσο του εγκεφάλου όσο και του κρανίου. Κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει. Δεν υπήρχε όμως ούτε το χαρακτηριστικό εντύπωμα του φλογοκρύπτη που είναι το μπροστινό μέρος του G3A3.

Το γεγονός επίσης ότι ο Μανώλης ήταν αριστερόχειρας  ενώ το τραύμα από δεξιά δημιούργησε πρόσθετα ερωτήματα,

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι δεν έχουν πρόσβαση σε καμία από τις 361 φωτογραφίες – πειστήρια που βρίσκονται στη δικογραφία.

Τέλος, παρουσιάζεται ένα σκαρίφημα που δείχνει το που βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα του νεαρού σε σχέση με τη σορό του. Υπήρχε ανεξήγητη απόσταση ανάμεσα στη σορό, στα γυαλιά του 22χρονου, στο πηλήκιο, στο όπλο και στον κάλυκα. Η διασπορά των αντικειμένων δεν μελετήθηκε ποτέ.

Καταπέλτης ήταν και η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη που όρισε τεχνικό σύμβουλο η οικογένεια του άτυχου φαντάρου. Λαμβάνοντας υπόψη την εικόνα που περιέγραψε η γιατρός που εξέτασε τη σορό, όπως και την κατάθεση του φαντάρου που έδωσε οικειοθελώς, αναφέροντας ότι τα μάτια του είχαν γκρι χρώμα (και μυρμήγκια στο σώμα), εκτίμησε ότι ο θάνατος προήλθε τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.

Η δικηγόρος της οικογενείας Αλεκάνδρα Σπανάκη ζητά να ληφθούν επιτέλους σοβαρά υπόψη και να αξιολογηθούν τα στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελέως, τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν πλέον να αγνοούνται.

“Ο γιος μου πυροβολήθηκε από μικρό όπλο”

«Ζήσαμε στιγμές που δεν περιγράφονται με λόγια. Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Μανώλης μου αυτοκτόνησε. Ήξερα το παιδί μου. Γνωστοί και φίλοι μας συμβούλευσαν να διορίσουμε τεχνικούς συμβούλους για να βρούμε την άκρη και τη βρίσκουμε», είπε η μητέρα του άτυχου φαντάρου.

«Έχει αλλάξει η ζωή μας. Κάθε βράδυ που κλείνει η πόρτα της εισόδου ο Μανώλης είναι απών. Είναι ψηλά με τους αγγέλους. Πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και η πατρίδα μου τον έφερε πίσω νεκρό. Μας πήρε τηλέφωνο ο στρατηγός και μου ανακοίνωσε ωμά και ψυχρά ότι ο γιος μου αυτοκτόνησε. Όλα τα στοιχεία όμως που βρήκαμε δείχνουν το αντίθετο. Ο γιος μου πυροβολήθηκε με μικρό όπλο.», αναφέρει ο πατέρας του.

“Μας υπέδειξαν άλλο σημείο από αυτό που βρέθηκε νεκρός”

«Εκείνο το διάστημα που προετοιμαζόταν ο Μανώλης για φαντάρος μιλούσαμε συχνά, για όσα τον προβλημάτιζαν και όσα τον έκαναν να γελάει, όσα διακωμωδούσε μέσα στο στρατό. Συζητούσαμε πολύ. Ο Μανώλης ήθελε να πάει στη Ρω. Εκεί πήγε ένα στέλεχος που ήταν πιο αυστηρός και πιο τυπικός», είπε η αδερφή του Μανώλη.

Η μητέρα και η αδερφή του θέλησαν να πάνε στο σημείο στη βραχονησίδα όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Υπήρχε ένας αξιωματικός και μας έκανε μια περιγραφή. Συγκεκριμένα μου υπέδειξε λάθος σημείο. Λίγο καιρό μετά με πιο ψύχραιμη ματιά, σκέφτηκα ότι ο τρόπος που μας τα παρουσίασε, η αναπαράσταση που μας έκανε δεν μπορούσε να ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ο Μανώλης σκοτώθηκε από κάποιον άλλο», λέει η αδελφή του και θέλει να μάθει ποιος και γιατί το έκανε.

Θάνατος φαντάρου στη σκοπιά: “Δεν αυτοκτόνησε” λέει μάρτυρας που υπηρετούσε μαζί του

Ο φαντάρος που ήταν στην ίδια σειρά με τον νεαρό στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στην βραχονησίδα Ρω είπε στο MEGA, «Άλλαξε το κλίμα με το που ήρθε ο νέος ανώτερος αξιωματικός υπηρεσίας. Μας έκανε συνέχεια συναγερμούς και προσπάθησε να μας φέρει στα δικά του δεδομένα, ασκώντας μας μεγάλη πίεση. Ήμασταν μια μονάδα πεζικού και όχι ειδικές δυνάμεις. Ο Μανώλης ήταν εύχαρος και λόγω του χιούμορ του ήρθαμε πιο κοντά»

«Μαζευτήκαμε οι φαντάροι μπροστά από τους θαλάμους εκτός από τον Μανώλη και τον άλλον που ήταν στην σκοπιά μαζί του. Ρώτησα τι είχε γίνει αλλά κανείς δεν ήξερε, κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Μετά από λίγο μπήκε μέσα στο λιμανάκι ένα σκάφος, που το οδηγούσε ένας λοχίας και μέσα ήταν ο υποδιοικητής και η γιατρός».

Ο μάρτυρας πρόσθεσε πως όταν έφτασαν στην προβλήτα τα στελέχη, έτρεξαν πάνω προς το Μάτι όπου ήταν το φυλάκιο και ακολούθησε και εκείνος παίρνοντας το φορείο.

«Όταν έφτασα πάνω είδα τον υπολοχαγό να κάνει κάρπα στον Μανώλη. Βρέθηκα πάνω από το πτώμα του που ήταν με το κεφάλι γυρισμένο προς τα αριστερά και το τραύμα εισόδου από τα δεξιά. Τα μάτια του ήταν γκρι. Όταν άκουσα ότι είχε διαπεράσει σφαίρα το κεφάλι του δεν το πίστευα. Δεν γίνεται να μην ακούστηκε πυροβολισμός από G3A3. Εδώ ακούμε τα περπατήματα από τα ποντίκια… Τον Μανώλη τον σκοτώσανε από πιστόλι.»

“Μας μπλοκάρουν την έρευνα”

«Είχα την ψυχραιμία δυο μήνες μετά να πάω στο σημείο του συμβάντος. Είχαν όλοι την καλή διάθεση να κάνουν ό,τι τους ζητήσαμε. Εκεί έβλεπα ψέματα παντού. Το πιο τρελό είναι ότι μου περιέγραφαν έναν τραυματισμό από την αριστερή πλευρά, ενώ ο Μανώλης μου είχε βληθεί από δεξιά», λέει η μητέρα του άτυχου νέου.

«Ο Μανώλης ήταν αριστερόχειρας, αλλά δεν το ήξεραν εκείνοι. Σημαντικό είναι ότι η όψη του ήταν σήψη. Ήταν σαν να ήταν νεκρός για αρκετές ώρες».

Όπως αναφέρει η μητέρα του Μανώλη, τα γυαλιά οράσεως ήταν τα μόνα που τους έδωσαν μετά το συμβάν.

«Μου έκανε εντύπωση ότι έλειπε ο ένας φακός. Στη δικογραφία είδαμε να περιγράφουν ότι λίγα μέτρα πιο πέρα από το παιδί βρέθηκαν τα γυαλιά του και το καπέλο, χωρίς να υπάρχει ίχνος πυρίτιδας και αίματος. Το πιθανότερο να κυνηγήθηκε».

Όπως αναφέρει ο πατέρας του φαντάρου, οι συνθήκες των στρατιωτών άλλαξαν όταν πήγε στη Ρω ένας νέος υπολοχαγός.

«Τα στοιχεία που έχουμε είναι ατράνταχτα και θα πρέπει να προχωρήσει η έρευνα να μάθουμε ποιος τον σκότωσε. Καταλαβαίνετε την οργή μας και την οργή μου σαν πατέρας, να μπλοκάρουν την έρευνα για ένα παιδί που έφεραν σκοτωμένο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ