Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τη στήριξη των δικηγόρων ζητεί με ερώτηση στη Βουλή ο Άγγελος Τσιγκρής

Ο βουλευτής της ΝΔ ρωτάει τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών: α) ποια μέτρα θα ληφθούν για την οικονομική στήριξη των πληττόμενων δικηγόρων και β) πότε θα εφαρμοστούν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τη στήριξη των δικηγόρων ζητεί με ερώτηση στη Βουλή ο Άγγελος Τσιγκρής

Τη λήψη μέτρων στήριξης του δικηγορικού κλάδου ζητεί ο δικηγόρος και βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή:

“Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πρώτης φάσης, έχουν δημιουργήσει έντονα οικονομικά προβλήματα στην πλειοψηφία των δικηγόρων.

Μέχρι και σήμερα, δεν έχει δοθεί κάποια οικονομική βοήθεια στους δικηγόρους, παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μερικά από τα μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, τα οποία προτείνονται από τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, είναι τα ακόλουθα:

1) H αναστολή των τρεχουσών ασφαλιστικών και φορολογικών τους εισφορών.

2) H ένταξη τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ, με σκοπό τη ψηφιακή αναβάθμιση των γραφείων τους.

3) H απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος 2020 – 2021.

4) H αύξηση του ορίου απαλλαγής από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), από τις 10.000 στις 25.000 ευρώ.

5) Η καταβολή του χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011 σε όλους τους δικαιούχους δικηγόρους, ύψους 400 ευρώ.

6) Η επαναρτίωση του ειδικού λογαριασμού ΟΑΕΔ με τα κεφάλαια που έχουν καταβληθεί και δεν έχουν αποδοθεί από τον ΕΦΚΑ.

Τέλος, θα πρέπει να εξεταστεί και η οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων γονέων ανήλικων τέκνων, που αναγκάστηκαν να περιορίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και την ανάγκη επίβλεψης των ανήλικων τέκνων τους”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών: α) ποια μέτρα θα ληφθούν για την οικονομική στήριξη των πληττόμενων δικηγόρων και β) πότε θα εφαρμοστούν.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ