Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Τηλεφωνικές υποκλοπές: Τι ζητάει ο Θ. Κουκάκης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Καταθέτει ενώπιον του στις 16 Αυγούστου στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελλόμενες διαρροές απόρρητων στοιχείων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τηλεφωνικές υποκλοπές: Τι ζητάει ο Θ. Κουκάκης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου eurokinissi

Στο γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, θα βρεθεί στις 16 Αυγούστου ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης που κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που έχει αναλάβει προσωπικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Θανάσης Κουκάκης

EUROKINISSI

Θανάσης Κουκάκης: Τι ζητάει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ενόψει της κατάθεσής του, με ανάρτησή του ζητά μαζί με το δικηγόρο του Ζαχαρία Κεσσέ από τον κ. Ντογιάκο να λάβει μέριμνα και να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών.

Θανάσης Κουκάκης

twitter

Ειδικότερα, αναφέρει πως «θεωρούμε ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να μεριμνήσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση για τα εξής:

  1. Να ζητήσει τη διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μου προκειμένου να απαντηθούν το ποιος αιτήθηκε την παρακολούθηση μου και με ποια αιτιολογία.
  2. Ομοίως να ζητήσει την εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή της παρακολούθησης μου, την ίδια ημέρα που αιτήθηκα στην ΑΔΑΕ να μου γνωστοποιηθεί αν παρακολουθούμαι (12/8/2020).
  3. Να ζητήσει τα πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών μου και να διαπιστώσει σε ποιον διαβιβάστηκαν προς ενημέρωση. Μόνον έτσι θα αναδειχθεί ποιος πραγματικά ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες μου, αλλά και ποιος γνώριζε για την παρακολούθηση μου.
  4. Να διενεργήσει ουσιαστικό έλεγχο με αυτοψία και κατάσχεση όλων των σχετικών εγγράφων, των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειώνIntellexaκαι Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει.
  5. Να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών που έχω ήδη γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες (24/5) προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται τοPredator.
  6. Να καλέσει άμεσα για εξέταση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εταιρειών Intellexa και Krikel (και όχι τους διαχειριστές, τους λογιστές και τους δικηγόρους τους)  και να ζητήσει εξηγήσεις και τη χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων.
  7. Να διερευνήσει ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθώ από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών μου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ