Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Την ανάκληση της τοποθέτησης πυλών απολύμανσης στα δικαστήρια ζητούν οι διοικητικοί δικαστές

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αξιώνει την άμεση ανάκληση της προμήθειας των Πυλών Αυτόματης Απολύμανσης και ζητά τα σχετικά κονδύλια να διατεθούν για την κάλυψη ελλείψεων μέσων υγειονομικής προστασίας που υπάρχουν στα διοικητικά δικαστήρια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την ανάκληση της τοποθέτησης πυλών απολύμανσης στα δικαστήρια ζητούν οι διοικητικοί δικαστές

Την άμεση ανάκληση της προμήθειας των Πυλών Αυτόματης Απολύμανσης και Θερμομέτρησης για την αντιμετώπιση της Covid-19 με την μέθοδο της εκπομπής ψυχρής εκνέφωσης και υπεριώδους ακτινοβολίας, που, με βάση ανάρτηση στη «Διαύγεια», προορίζονται για τα διοικητικά δικαστήρια, ζητεί η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η ένωση επικαλούμενη το έγγραφο του ΕΟΦ που είναι αναρτημένο στη ιστοσελίδα του περί επικινδυνότητας του ψεκασμού στην υγεία του ανθρώπου ζητά από το υπουργείο Δικαιοσύνης την ανάκληση της προμήθειας και τα σχετικά κονδύλια να διατεθούν για την κάλυψη ελλείψεων μέσων υγειονομικής προστασίας που υπάρχουν στα διοικητικά δικαστήρια.

Όλη η ανακοίνωση της Ένωση Διοικητικών Δικαστών

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΥΛΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ

Με το από 16/12/2020 δελτίου τύπου του, το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης. Ειδικότερα, ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι ο εν λόγω ψεκασμός αφενός ενέχει κινδύνους για διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο COVID-19. Επιπλέον, όπως αναφέρει το έγγραφο του ΕΟΦ, δεν έχουν εγκριθεί από τον ίδιο απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση (σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  https://www.who.int/news-room/)

Κατόπιν αυτού, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αξιώνει την άμεση ανάκληση της προμήθειας των Πυλών Αυτόματης Απολύμανσης και Θερμομέτρησης για την αντιμετώπιση του Covid-19 με την μέθοδο της εκπομπής ψυχρής εκνέφωσης και υπεριώδους ακτινοβολίας, που, με βάση ανάρτηση στη «Διαύγεια», προορίζονται για τα διοικητικά δικαστήρια και ζητά τα σχετικά κονδύλια να διατεθούν για την κάλυψη ελλείψεων μέσων υγειονομικής προστασίας που υπάρχουν στα διοικητικά δικαστήρια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ, ΕΦΕΤΗΣ ΔΔ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΪΤΑΣ, ΕΦΕΤΗΣ ΔΔ   

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ