Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Την Πέμπτη εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης δικηγόρων που ανακοίνωσε το Υπ. Δικαιοσύνης

Τουλάχιστον 2400 ασκούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική στα δικαστήρια, ενώ στα κριτήρια μοριοδότησης εντάχθηκε η αναπηρία υποψηφίου ή συγγενούς πρώτου βαθμού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την Πέμπτη εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης δικηγόρων που ανακοίνωσε το Υπ. Δικαιοσύνης freepik

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα που θα αφορά πάνω από 2.000 (σχεδόν 2.400) ασκούμενους Δικηγόρους. Το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και θα συγχρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα αφορά την πρακτική άσκηση των νέων δικηγόρων, όπως έγραψε το dikastiko.gr .

Μοριοδότηση

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως για τη διαδικασία επιλογής εντάχθηκε στα κριτήρια μοριοδότησης η αναπηρία του υποψηφίου ή συγγενούς πρώτου βαθμού ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης της άσκησης σε Δικαστήρια και Εισαγγελίες της χώρας, εγχείρημα που συντονίστηκε από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, με την συνδρομή του Υπουργού, Κώστα Τσιάρα και του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη. Την Πέμπτη εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης δικηγόρων που ανακοίνωσε το Υπ. Δικαιοσύνης Την Πέμπτη εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης δικηγόρων που ανακοίνωσε το Υπ. Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο, το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρώτη φάση σε 1200 ωφελούμενους ενώ συνολικά 2400 Απόφοιτοι Νομικών σχολών θα πραγματοποιήσουν το σύνολο της προβλεπόμενης υποχρεωτικής άσκησης, διάρκειας 18 μηνών μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων θα διενεργηθεί με βαθμολόγηση βάσει ειδικά σχεδιασμένων κριτηρίων μοριοδότησης, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τους κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερους.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 27.268.100 και οι ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ: 2.400 Ασκούμενοι για 18 μήνες άσκηση Η αποζημίωση ασκούμενου είναι 600 € μηνιαίως

Ο σκοπός

Ουσιαστικά με το πρόγραμμα επιδιώκεται η υποβοήθηση της πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης αποφοίτων νομικών σχολών και η δυνατότητα να ασκήσουν μελλοντικά το επάγγελμα του δικηγόρου.

Οι ασκούμενοι δικηγόροι θα ασκούνται για συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών στο σύνολο των Εφετείων, Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων και Εισαγγελιών της χώρας καθώς και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τον Άρειο Πάγο και το Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ., όπως οι φορείς αυτοί προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία. Στη συνέχεια, η 6μηνη πρακτική άσκηση θα ολοκληρωθεί σε δικηγορικά γραφεία, στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ