Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Το οργανωμένο έγκλημα στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε.: Ο Γ. Φλωρίδης παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας

Στο επίκεντρο του Συμβουλίου και ο νέος Κανονισμός σχετικά με τη διαβίβαση ποινικών δικογραφιών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το οργανωμένο έγκλημα στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε.: Ο Γ. Φλωρίδης παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νέες ευρωπαϊκές νομοθετικές πρωτοβουλίες βρίσκονται προ των πυλών και αυτές εξετάζονται το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει και ο Έλληνας υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

Όπως αναφέρεται τις εργασίες του Συμβουλίου θα απασχολήσουν σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ε.Ε., όπως η πρόταση Κανονισμού σχετικά με τη διαβίβαση ποινικών δικογραφιών και η πρόταση οδηγίας για αντικατάσταση της Οδηγίας 2012/29/ΕΕ σχετικά με τα δικαιώματα των θυμάτων.

Στο επίκεντρο του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης θα υπάρξουν και ζητήματα όπως η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, καθώς και άλλα θέματα ευρύτερου πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Φλωρίδης

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Υπουργών Δικαιοσύνης, θα πραγματοποιηθεί και γεύμα εργασίας όπου θα συμμετάσχει ο Γ. Φλωρίδης και εκεί θα συζητηθεί η αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Έλληνας υπουργός θα παρουσιάσει και θα εκφράσει τις θέσεις αλλά και τις σχετικές πρωτοβουλίες της χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ