Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022

Το «πέσιμο» στη  Σοφία Νικολάου, ο αμερικάνικος παράγοντας  και ολίγον (και δικαστικό) παρασκήνιο

 Η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής «απολαμβάνει» το προνόμιο να έχει μόνιμη θέση στις ανακοινώσεις και τις αναφορές εναντίον της από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι αναφορές δε σε απευθείας αναθέσεις είναι διαρκείς. Η ίδια είναι έτοιμη, όπως λένε πηγές που έχουν γνώση, να απαντήσει με στοιχεία ακόμα και στα δικαστήρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το «πέσιμο» στη  Σοφία Νικολάου, ο αμερικάνικος παράγοντας  και ολίγον (και δικαστικό) παρασκήνιο EUROKINISSI

Η Σοφία Νικολάου είναι Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Θέση αφενός πολιτική πλην όχι αυτό που λέμε στην πρώτη- πρώτη σειρά της κοινοβουλευτικής μάχης. Κι όμως οι ανακοινώσεις που εκδίδονται σε βάρος της είναι τόσο συχνές όσο και σχεδόν του πολιτικού προϊσταμένου της στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ.

Τελευταία , προ δυο ημέρων από τον ΣΥΡΙΖΑ , στην οποία απαριθμούνται 6 απευθείας αναθέσεις για υλικά καθαρισμού, υγειονομικής προστασίας κλπ στις φυλακές της χώρας. Με φράσεις για «φαγοπότι που ξεδιάντροπα εξελίσσεται». Και ερωτάται :

-(Όχι ότι είναι κακό που εκδίδονται οι ανακοινώσεις αλλά) οι προμήθειες στις φυλακές είναι η μόνη απευθείας ανάθεση εν καιρώ πανδημίας ; Όταν είναι γνωστό πως αναθέσεις γίνονται από όλους τους φορείς του Δημοσίου, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, αλλά εκεί σχεδόν … δεν κουνιέται φύλλο. Ποια είναι η απάντηση σε όλα αυτά;

Απάντηση

Η ίδια εχει δείξει πως αντιδρά άμεσα και επιθετικά: Είναι απολύτως χαρακτηριστική η αντίδρασή της όταν ο Παυλος Πολάκης έγραψε «Όταν πιάνεις τα λαμόγια στα πράσα ,το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΛΑΣΠΗ σε αυτόν που τους αποκάλυψε!».  «Πολάκη σε έχω. Ολοι σας και μόνη μου», απάντησε εκείνη.

Το θέμα όμως πλέον έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας καταγγελιών και αναφορών και εν προκειμένω η γγ θα απαντήσει, όπως λένε πρόσωπα του περιβάλλοντός της, με στοιχεία για τις αναθέσεις. Όπου χρειαστεί, ακόμη και στα δικαστήρια.

Στήριξη

Άνθρωποι που κινούνται στο ΥπΠΡΟΠΟ θεωρούν πως η στοχοποίηση της κ. Νικολάου εχει να κάνει αφενός με την αμετακίνητη- μέχρι τέλους-  στάση της  στην υπόθεση Κουφοντίνα (σε πλήρη εναρμόνιση βέβαια με την κυβερνητική στάση) αλλά και σε άλλες περιπτώσεις κρατουμένων των φυλακών που είχαν σχετικές ιδεολογικές αναφορές.

Υπάρχει όμως και μια άλλη λεπτομέρεια που δεν είναι πολύ γνωστή. Και έχει να κάνει με τη στήριξη που φέρεται να έχει η κ. Νικολάου από τον αμερικανικό παράγοντα, όπως αυτός εκφράζεται και από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο Τζέφρι Πάιατ, άλλωστε, είχε αντιδράσει όταν γνωστοί – άγνωστοι πέταξαν τρικάκια με απειλές έξω από το σπίτι της κ. Νικολάου.

Οι Αμερικανοί είναι προφανές πως εχουν ισχυρούς λόγους εναντίωσης απέναντι σε κάιε αίτημα του Δημ. Κουφοντίνα και προφανώς εκτίμησαν την στάση της κας Νικολάου στην πρόσφατη απεργία πείνας. Βέβαια, για τους μυημένους η σχέση της με Αμερικανούς παράγοντες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Ουάσιγκτον δεν είναι κρυφές, άλλωστε ούτε η ίδια τις έκρυψε ποτέ. Μην ξεχνάμε ότι σύμβουλός της στις βουλευτικές εκλογές του 2019(όπου ήταν υποψήφια)  ήταν ο στενός συνεργάτης του Τραμπ, Τζορτζ Τζιτζίκος ενώ είχε κάνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ταξίδι στις ΗΠΑ, με πολλές επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους και την Ομογένεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ