Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Το πινάκιο δείχνει αναβολή στη δίκη του υπαστυνόμου που εμβόλισε το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή και το αποτελείωσε με βαριοπούλα

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο σε επίπεδο ποινικού ελέγχου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το πινάκιο δείχνει αναβολή στη δίκη του υπαστυνόμου που εμβόλισε το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή και το αποτελείωσε με βαριοπούλα

Η υπόθεση του υπαστυνόμου που εμβόλισε το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή και το αποτελείωσε με βαριοπούλα προκάλεσε σάλο στη Ρόδο και έκανε το γύρο της Ελλάδας τον περασμένο Μάιο. Η δίκη έχει οριστεί για τις 27 Οκτωβρίου 2021 ωστόσο το πινάκιο της δικασίμου δείχνει… αναβολή καθώς είναι η τελευταία υπόθεση.

Επιπλέον προσπάθεια καταβάλλεται για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς με αποζημίωση του θύματος, η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, απειλή, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορία και οπλοχρησία (βαριοπούλα), διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και εξύβριση, έναν 47χρονο υπαστυνόμο Β’ που κατέστρεψε το ιδιωτικό αυτοκίνητο τού αστυνομικού διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Καληωράκη και ακολούθως, αφού έθραυσε την είσοδο του γραφείου του με βαριοπούλα, έσπασε το γραφείο του και απείλησε τη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: Υπαστυνόμος εμβόλισε το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή και το αποτέλειωσε με βαριοπούλα – ΦΩΤΟ

δίκη υπαστυνόμος Ρόδος βαριοπούλα

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο κατηγορούμενος, που υπηρετούσε ως γραμματέας στο Α.Τ. Ρόδου και πλέον στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, την 23η Μαίου 2021 και περί ώρα 10.00, κινούμενος με φορτηγό επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας “Mitsubishi” ιδιοκτησίας της πεθεράς του, μετέβη στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου στην πλατεία Ελευθερίας και εμβόλισε το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί.

Ο κατηγορούμενος εξήλθε ακολούθως από το φορτηγό, κραδαίνοντας μια βαριοπούλα και έθραυσε τους υαλοπίνακες και προκάλεσε φθορές περιμετρικά στο αμάξωμα.

Ο κατηγορούμενος ακολούθως κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου αδιαφορώντας για τον φρουρό που εκτελούσε, υπηρεσία στην είσοδο, κατευθύνθηκε στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή, έσπασε με τη βαριοπούλα την κεντρική είσοδο, άνοιξε τρύπα στο γραφείο του και έσπασε τον υαλοπίνακα, προκάλεσε φθορές στο χώρο και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, εξυβρίζοντας τον. Εφερε μάλιστα μαζί του σε θήκη στη ζώνη του παντελονιού του, τον υπηρεσιακό του οπλισμό. Το πιστόλι του έφερε ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και 12 στον γεμιστήρα, όντας απασφαλισμένο. δίκη υπαστυνόμος Ρόδος βαριοπούλα

Αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε από προστρέξαντες αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια της δέσμευσης του ήταν επιθετικός και προκάλεσε τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής λειτουργίας της υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κληθεί την 23η Μαίου 2021 να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του.

Σε ό,τι αφορά στους λόγους της επίθεσης ο αστυνομικός διευθυντής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει καταθέσει ότι είχε διενεργήσει στο παρελθόν Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος του μετά από οικονομικό έλεγχο που είχε διεξαχθεί στο AT Ρόδου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο σε επίπεδο ποινικού ελέγχου, ενώ σε επίπεδο πειθαρχικού ελέγχου δεν έχει προκύψει κάτι το εξαιρετικά σοβαρό που να επιφέρει ανάλογη διοικητική ποινή.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ