Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Το Πρωτοδικείο Λαμίας και η αναζήτηση νομικής λύσης- Επανυποβλήθηκε στο ΥΠΡΟΠΟ  το αίτημα μεταγωγής  του Κουφοντίνα από τις φυλακές  Δομοκού

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη η συνήγορος του καταδικασμένου ως μέλους της 17Ν, έχει επανυποβάλει το αίτημα μεταγωγής του από τον Δομοκό, στην Γενική γραμματεία αντεγκλητικής πολιτικής, το οποίο όπως λέει, δεν εχει απαντηθεί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Πρωτοδικείο Λαμίας και η αναζήτηση νομικής λύσης- Επανυποβλήθηκε στο ΥΠΡΟΠΟ  το αίτημα μεταγωγής  του Κουφοντίνα από τις φυλακές  Δομοκού

“Άραγε μπορεί το Πρωτοδικείο της Λαμίας να πάρει το θάρρος να δώσει λύση στην κρίση που δημιούργησε η πολιτική αδιαλλαξία;” , είναι η ρητορική ερώτηση της συνηγόρου του Κουφοντίνα, επισημαίνοντας πως δεν διαφαίνεται νομική δυνατότητα προσβολής της μεταγωγής του .

Η δήλωση αυτή, ως κατακλείδα της νέας ανακοίνωσης της με την οποία καταλογίζει “ψεύδη” στην γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ήρθε λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, που έδειξε τη Δικαιοσύνη ως τον μόνο δρόμο επίλυσης του ζητήματος.

Η κ. Κούρτοβικ συνήγορος του Δημ. Κουφοντίνα, που διανύει την 54η ημέρα απεργίας πείνας και την 8η δίψας, έδειξε έναν δρόμο που όμως κατά την γνώμη της δεν μπορεί να διαβεί : “Μας καλούν να απευθυνθούμε στα δικαστήρια, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι δυνατό γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και φρόντισαν να μην είναι δυνατό να γίνει”, αναφέρει η συνήγορος του Δημ. Κουφοντίνα.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ήδη η συνήγορος του καταδικασμένου ως μέλους της 17Ν, έχει ήδη επανυποβάλει το αίτημα μεταγωγής του από τον Δομοκό, στην Γενική γραμματεία αντεγκλητικής πολιτικής, το οποίο όπως λέει, δεν εχει απαντηθεί.

Στη Δικαιοσύνη

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Στ.Kοντονής, πάντως εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα από τη Δικαιοσύνη : «Ο δρόμος της επίλυσης του ζητήματος μέσω της Δικαιοσύνης θα είναι για όλους λυτρωτικός. Αυτή την ώρα δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, πρέπει να ρίχνουμε νερό. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι βρίσκεται σε κίνδυνο μια ανθρώπινη ζωή. Πάνω σε αυτό το πεδίο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πολιτικά παιχνίδια, λαϊκισμούς και πολιτικές αλχημείες.»

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ακόμη ότι «πρέπει να απαντηθούν καίρια ερωτήματα σε αυτή την υπόθεση: πώς λειτούργησε το κράτος; Τι αποφάσεις έχουν ληφθεί; Από ποιους έχουν ληφθεί; Και αν αυτές οι αποφάσεις έχουν νομίμως κοινοποιηθεί. Αν όλα αυτά έχουν γίνει νόμιμα, ποιες είναι οι ενέργειες για την ακύρωση αυτών των αποφάσεων», ενώ πρόσθεσε: «Ο καθένας σε μια κοινωνία μπορεί να πιστεύει ότι έχει δίκιο για ένα θέμα, ιδίως, δε, όταν έγκριτοι νομικοί αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές έχουν σοβαρά νομικά επιχειρήματα. Ποιος τα λύνει αυτά τα θέματα; Η Δικαιοσύνη. Ή θα έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα λέμε ότι αυτή είναι αρμόδια να επιλύει αυτά τα θέματα, ή δεν θα έχουμε».

Σχολιάζοντας την καθυστέρηση επίλυσης του ζητήματος, τόνισε ότι συνεχώς «αναφύονται προβληματικές καταστάσεις»: «Διαβάζω από τη μεριά του Κουφοντίνα τις τελευταίες ώρες ότι δεν έχουν γίνει οι νόμιμες ενέργειες εκ μέρους του κράτους. Τι έχει γίνει τελικά σε αυτή την υπόθεση, μπορούμε να μάθουμε;». Όπως είπε ο κ. Κοντονής, στην υπόθεση υπάρχει μια συσκότιση και ομίχλη και πρέπει να διευκρινιστούν και να κοινοποιηθούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και από ποιον έχουν ληφθεί, ώστε να μάθει η κοινή γνώμη τι έχει συμβεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ