Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης – μετά τις καταγγελίες – αναστέλλει τους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλία

Οι δύο υπουργικές αποφάσεις για αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των πληγέντων. Άμεση αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία είχε ζητήσει ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση των δικηγόρων στους πληγέντες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης – μετά τις καταγγελίες – αναστέλλει τους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλία EUROKINISSI

Σε αναστολή των πλειστηριασμών στη Θεσσαλία προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Σε συνέχεια της Υπουργικής απόφασης με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών, κατασχέσεων κλπ) στην ίδια Περιφέρεια, από την 7η Σεπτεμβρίου 2023. Εκδόθηκαν επίσης σήμερα δύο ΚΥΑ για τη ρύθμιση δικονομικών θεμάτων από την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων» αναφέρεται στη σχετική απόφαση».

Είχε προηγηθεί όπως έγραψε το dikastiko.gr μια πολύ σοβαρή καταγγελία που έκανε το Σάββατο η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου,  η οποία με ανάρτησή της στο twitter λέει ότι έγιναν  πλειστηριασμοί στη Θεσσαλία την ώρα της απόλυτης καταστροφής από τη θεομηνία.

Συγκεκριμένα η κυρία Αχτσιόγλου καταγγέλλει ότι το τελευταίο τριήμερο έγιναν 42 πλειστηριασμοί τονίζοντας πως η “η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σέβεται τίποτα και κανέναν”

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου

“Tις ώρες της τεράστιας καταστροφής και της ανείπωτης τραγωδίας συμβαίνει το αδιανόητο, σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας διενεργήθηκαν πλειστηριασμοί, 42 το τελευταίο τριήμερο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σέβεται τίποτα και κανέναν. Ανίκανη, ανάλγητη, επικίνδυνη”.

Αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία: Το αίτημα Βερβεσού

Άμεση αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία είχε ζητήσει ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση των δικηγόρων στους πληγέντες

Αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία

EUROKINISSI

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών της Θεσσαλίας αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, αναζητούν αγνοούμενους, θρηνούν νεκρούς και βιώνουν τραγικές καταστάσεις και μάλιστα τη στιγμή που οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ουδείς γνωρίζει την πραγματική έκταση της καταστροφής. Το δικηγορικό σώμα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών.

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους και θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο, στο πλαίσιο των προτάσεων των Συλλόγων και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην αποκατάσταση των ζημιών και στην ανακούφιση των πληγέντων.

Υπό τις πρωτοφανείς αυτές συνθήκες, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ ανεστάλη- και ορθώς- η λειτουργία των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών και ρυθμίστηκαν τα σχετικά ζητήματα που ανακύπτουν, ουδεμία μέριμνα υπήρξε για την αναστολή των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να υφίσταται άμεσος και σοβαρός κίνδυνος απώλειας περιουσιών επειδή δεν είναι δυνατή, εξ αντικειμενικής αδυναμίας και για λόγους ανωτέρας βίας, η εκ μέρους των οφειλετών λυσιτελής προάσπισή τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αναστολή των πλειστηριασμών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, μέχρις ότου επανέλθει η κανονικότητα σε αυτές, όπως συνέβη εξάλλου και στην περίπτωση των καταστροφών από τον «Ιανό».”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ