Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Τραγωδία στο Μάτι: “Μας έσωσαν οι ψαράδες, το κράτος δεν υπήρχε πουθενά”

Συνεχίζονται οι σοκαριστικές καταθέσεις μαρτύρων. Έπρεπε να είχε ειδοποιηθεί ο κόσμος και να έχει φύγει εγκαίρως»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραγωδία στο Μάτι: “Μας έσωσαν οι ψαράδες, το κράτος δεν υπήρχε πουθενά” EUROKINISSI

«Μας έσωσαν οι ψαράδες, το κράτος δεν υπήρχε πουθενά» είπε ο Δημοσθένης Βονικόπουλος που έχασε τον αδερφό του στην πυρκαγιά στο Μάτι.

«Έμαθα το βράδυ από τη γυναίκα του ότι ήταν στο Μάτι. Όταν έφτασε εκεί η φωτιά έφυγε προς τη θάλασσα. Τον αναζητήσαμε σε νοσοκομεία. Η γυναίκα μου ευτυχώς την ειδοποίηση την κόρη μου. Οι ψαράδες μας έδωσαν υψηλό μάθημα ανθρωπιάς. Περισυνέλεξαν το παιδί μου, εγώ πήγα να τους ευχαριστήσω και δεν δέχθηκαν ούτε ένα συμβολικό αντίτιμο» είπε ο κ. Βονικόπουλος περιγράφοντας στη συνέχεια ότι η φωτιά έχει αφήσει τραύματα στην ψυχή του παιδιού του.

«Δε μπορεί να δει ούτε φωτιά σε τζάκι. Δεν ήθελε να είναι εδώ μάρτυρας ούτε εμείς. Η γυναίκα μου ήταν από τους τελευταίους που έφυγε από την παραλία και είδε τα μύρια όσα. Έπρεπε να είχε ειδοποιηθεί ο κόσμος και να έχει φύγει εγκαίρως. Ούτε καμπάνες, ούτε σειρήνες! Έγιναν λάθη πολλά! Δεν έκαναν τίποτε για να σωθεί ο κόσμος» είπε ο μάρτυρας.

Δίκη για το Μάτι

eurokinissi

Τις δραματικές στιγμές που έζησε παλεύοντας στη θάλασσα και την αγωνία να βρει το παιδί τους, περιέγραψε η σύζυγός του, Ελένη Κουτσίκου. «Άρχισα να τρέχω να βρω το παιδί μου. Μπήκα στη θάλασσα και άρχισα να ψάχνω το παιδί μου, να φωνάζω με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν μπορούσα να το βρω. Με πήρε το κύμα μέσα. Κολυμπούσα τέσσερις ώρες. Όταν βγήκα στην ακτή μας πήρε το θεσμικό κύμα και μας έκαιγε τα μαλλιά δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, μαυρίσαμε. Μπήκα ξανά στη θάλασσα και συνέχισα να ψάχνω την κόρη μου. Ο κουνιάδος μου εκ των υστέρων έμαθα ότι τον πήρε το κύμα και πνίγηκε. Το παιδί μου βγήκε από τη άλλη πλευρά. Κολυμπούσε τρεις τέσσερις ώρες. Υπήρχαν καμένοι που κολυμπούσαν. Όταν βγήκαμε στην Ραφήνα δεν υπήρχε ούτε ένα λεωφορείο».

Τραγωδία στο Μάτι

eurokinissi

Η Αγγελική Γαβάκη αναφέρθηκε στο θάνατο της μητέρας της, όταν η φωτιά την πρόλαβε στη γωνία του σπιτιού της. «Ήταν 46 ετών θα μπορούσε να τρέξει αν είχε ειδοποιηθεί. Στη γωνία του σπιτιού ήταν το πτώμα της δεν είχε προλάβει να πάρει τίποτα μαζί της. Δέκα λεπτά ήταν το σπίτι από τη θάλασσα. Θα μπορούσε να είχε γλιτώσει. Γιατί δεν τους είπε κανείς τίποτα; Γιατί δεν ενημέρωσε κανείς; Ένα τέταρτο νωρίτερα να είχε ενημερωθεί και θα είχε γλιτώσει» είπε η μάρτυρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ