Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός αυτοκινήτου “Καβάλησε” το κράσπεδο και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα – ΦΩΤΟ

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία τραυματία, η οποία έχει παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός αυτοκινήτου “Καβάλησε” το κράσπεδο και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα – ΦΩΤΟ grtimes.gr

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και Κατσιμίδη, όταν ένας οδηγός συγκρούστηκε με άλλο όχημα.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, οδηγός αυτοκινήτου – κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες – “καβάλησε” το διαχωριστικό κράσπεδο στην οδό Αλ. Παπαναστασίου, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (με κατεύθυνση προς κέντρο), με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο όχημα.

Θεσσαλονίκη τροχαίο

grtimes.gr

Μία τραυματίας

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, κάνουν λόγο για μία τραυματία, η οποία παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διασωστών, η κατάστασης της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός.

Στο σημείο της σύγκρουσης έσπευσε η Τροχαία για την καταγραφή και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Θεσσαλονίκη τροχαίο

grtimes.gr

Τα αίτια της σύγκρουσης ερευνώνται.

Θεσσαλονίκη τροχαίο

grtimes.gr

Τι κάνουμε σε ένα τροχαία ατύχημα:

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία. β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες. Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές. Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας. Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ