Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Ένας άνδρας νεκρός και 24 τραυματίες στα πλησιέστερα νοσοκομεία – Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών – ΒΙΝΤΕΟ

Όλοι οι τραυματίες, ανάμεσα τους και δύο παιδιά, έχουν μεταφερθεί στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

NEWSROOM
Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Ένας άνδρας νεκρός και 24 τραυματίες στα πλησιέστερα νοσοκομεία – Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας άνδρας νεκρός και 24 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την Παρασκευή στο Βουκουρέστι, όταν τουριστικό λεωφορείο με επιβάτες ελληνικής κατά κύριο λόγο υπηκοότητας, παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους και ως εκ τούτου κόλλησε σε μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή.

Όλοι οι τραυματίες, ανάμεσα τους και δύο παιδιά, έχουν μεταφερθεί στα πλησιέστερα νοσοκομεία με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τρία ή τέσσερα νοσοκομεία. Πρόκειται για τουρίστες, οι οποίοι βρέθηκαν στο Βουκουρέστι στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου. Οι περισσότεροι εκ των τραυματιών φέρεται να έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι, λόγω της πρόσκρουσης στην οροφή του οχήματος.

Ειδικότερα, το πούλμαν, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 47 Έλληνες και Ελληνίδες, ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και το πρωί της Παρασκευής έφτασε στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά την πρόσκρουση μπλόκαρε η μπροστινή πόρτα του λεωφορείου κι έτσι ήταν δύσκολος ο απεγκλωβισμός των τραυματιών.

Ανακοίνωση για το δυστύχημα εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, ενώ τονίζει πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

facebook

Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ