Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Φόβος κι αγωνία μη γίνουμε Μπέργκαμο

Για εγκληματικές ευθύνες, ολιγωρία και αδράνεια αναφορικά με τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Φόβος κι αγωνία μη γίνουμε Μπέργκαμο

«Η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας συνολικά είναι δραματική», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπανικολάου και τη συνάντηση που είχε με διοίκηση και εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη.

Γι’ αυτή την κατάσταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» για την αδράνεια στην προετοιμασία του ΕΣΥ. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «κάποιοι έχουν εγκληματικές ευθύνες γι αυτή την ολιγωρία, την αδράνεια σε σχέση με την Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη».

Σημείωσε, δε, πως αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι «όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες προδίκαζαν, διεμήνυαν σε όλους, τους έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα έχουμε γεωμετρική αύξηση των σοβαρών περιστατικών και θα επιβαρυνθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι δεν αποδίδεται καμία πολιτική ευθύνη, παρά μόνο ευθύνη που η κυβέρνηση ρίχνει στους πολίτες.

Αναλυτικά υπογράμμισε επ’ αυτού: «Μόλις μια βδομάδα πριν η Θεσσαλονίκη σχεδόν αμέριμνα γιόρταζε τον πολιούχο, την 28η Οκτωβρίου, δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Στον μητροπολιτικό ναό γινόταν λιτανεία παρουσία εκατοντάδων πιστών και της πολιτειακής ηγεσίας και εκπροσώπων της κυβέρνησης που κατά τα άλλα είχε αναστείλει την παρουσία εκπροσώπων της στην δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης, συνωστισμός πολιτών και η ευθύνη διαρκώς στον πολίτη. Καμία ευθύνη στις αρχές. Καμία πολιτική ευθύνη».

Μιλώντας, έτσι, για τη σημερινή πραγματικότητα τόνισε ότι «σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια δραματική κατάσταση» και περιέγραψε την κατάσταση ως εξής: «Και ο φόβος που έχουμε καθώς έχει κρασάρει το σύστημα στην Βόρεια Ελλάδα, είναι γεμάτες όλες οι εντατικές. Ο φόβος και η αγωνία που έχουμε είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο. Δηλαδή να μην βρεθούμε στην δύσκολη στιγμή εκείνη όπου θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί η βοήθεια στην εντατική μονάδα». Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε: «Βεβαίως, οι κρίσιμες ευθύνες είναι γνωστές και θα καταλογιστούν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ