Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Τσίπρας: “Δεν θα παραλάβω την διερευνητική εντολή – Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης”- ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν παρέλαβε καν την διερευνητική εντολή. Ο διάλογος με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τσίπρας: “Δεν θα παραλάβω την διερευνητική εντολή – Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης”- ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ eurokinissi

Μετά από την παράδοση της διερευνητικής εντολής από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε με τη σειρά του το πρωί της Τρίτης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε για την απόφασή του και ότι δεν παρέλαβε την διερευνητική εντολή. 

Δεν παρέλαβε την διερευνητική ο Τσίπρας: “Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης”

Όπως γνωρίζετε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνησ ως εκ τούτου ανταποκρίθηκα στην θεσμική μου υποχρέωση και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω την διερευνητική εντολή γιατί δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης. Ως εκ τούτου έχετε εσείς τη δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει“, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σειρά της δήλωσε: «Όπως έχω πει, το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο. Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση. Τώρα θα τηρήσουμε όλοι αυτά που προβλέπει το Σύνταγμα. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΕΔΩ

Έτσι, μετά από τον Αλέξη Τσίπρα, τη σκυτάλη των διερευνητικών αναμένεται να πάρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ούτε, όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για διαμόρφωση κυβέρνησης συνεργασίας και αναμένεται να παραδώσει την εντολή, γεγονός που εκ των πραγμάτων οδηγεί στα επόμενα βήματα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως προβλέπεται, στην περίπτωση που οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν και δεν διαφαίνεται ότι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ