Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Β. Αυγουλάς: Με την Ιωάννα Παλιοσπύρου έχουμε κοινή οπτική για τη ζωή! Βλέπουμε τις δυσκολίες #meallamatia

Τι ανέφεραν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στην εκδήλωση με θέμα “We Solve”.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Β. Αυγουλάς: Με την Ιωάννα Παλιοσπύρου έχουμε κοινή οπτική για τη ζωή! Βλέπουμε τις δυσκολίες #meallamatia

Είναι ο πρώτος δικηγόρος με αναπηρία που εξελέγη στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Υπήρξε ένας από τους εκπροσώπους του χώρου των ατόμων με αναπηρία που πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου. Ενώ πρόσφατα συναντήθηκε σε εκδήλωση και με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για να μοιραστούν τις εμπειρίες. Εκδήλωση με θέμα «Χτίζοντας έναν κόσμο προσβάσιμο για όλους».

Εκεί ο Βαγγέλης Αυγουλάς – γιατί περί αυτόν πρόκειται – διαπίστωσε τα κοινά σημεία στον αγώνα τους. Από άλλες αφετηρίες, αλλά με κοινή οπτική. Με τα δικά τους μάτια. «Εμφανίστηκε στα δικαστήρια που υπηρετώ… Επέβαλε να μιλάνε όλοι για τη δύναμή της» είπε ο κ. Αυγουλάς.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Παλιοσπύρου τόνισε: «Δεν νοιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι, νοιώθω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα», δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους ανθρώπους που της συμπαραστάθηκαν. «Υπήρξαν άνθρωποι που μου πήραν τον φόβο και μου έδωσαν ελπίδα» ανέφερε.

Το ραντεβού στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Ευάγγελος Αυγουλάς πέρασε και το Προεδρικό Μέγαρο συμμετέχοντας στην πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, κατά την δέχθηκε πέντε άτομα με οπτική αναπηρία, τρία εκ των οποίων χρησιμοποιούν λευκό μπαστούνι και δύο σκύλους οδηγούς.

Στη συνάντηση παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης. Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, υποδέχθηκα συμπολίτες μας με οπτική αναπηρία και συνομίλησα μαζί τους.

Μου περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να κινηθούν στην πόλη, τον χαμηλό αριθμό εκπαιδευτών κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων, και τους σκοπέλους που συναντούν στην πρόσβαση σε δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες ή στα μαζικά μέσα μεταφοράς, όταν συνοδεύονται από σκύλο οδηγό τυφλών.

Κύριο μέλημά μας είναι να απαλλάξουμε την καθημερινότητά τους από τα εμπόδια που την δυσχεραίνουν. Να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τον αποκλεισμό, τις διακρίσεις που υφίστανται. Και αυτό αφορά όλους τους συνανθρώπους μας με αναπηρία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ