Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Β. Θάνου: Προσωρινή δικαστική διαταγή για το ηχητικό Βγενόπουλου

Τι διατάσσεται με τη διαταγή προέδρου Πρωτοδικών. Όλα όσα είχαν προηγηθεί μετά τις αποκαλύψεις για την πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό και πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Β. Θάνου: Προσωρινή δικαστική διαταγή για το ηχητικό Βγενόπουλου eurokinissi

Στην έκδοση προσωρινής διαταγής προχώρησε ο πρόεδρος Πρωτοδικών στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει η Βασιλική Θάνου, ως προς το ηχητικό του Ανδρέα Βγενόπουλου, στη βάση του οποίου κατηγορείται η πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρεται, «σχετικά με το ηχητικό Βγενόπουλου, μετά από αίτηση της Βασιλικής Θάνου, εκδόθηκε από τον πρόεδρο Πρωτοδικών, προσωρινή διαταγή με την οποία ο διευθυντής της ιστοσελίδας υποχρεώνεται:

  1. A) Να αποσύρει από την ιστοσελίδα το δημοσίευμα σχετικό με το ηχητικό Βγενόπολου, καθώς και όλα τα συναφή με αυτό δημοσιεύματα και
  2. B) Να παραλείπει στο μέλλον κάθε παρόμοιο δημοσίευμα μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.
Βασιλική Θάνου

eurokinissi

Το Δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αυτή ρύθμιση, αφού διαπίστωσε ότι το επίμαχο δημοσίευμα περιέχει γεγονότα και ισχυρισμούς δυσφημιστικούς, που προσβάλλουν την προσωπικότητα της Βασ. Θάνου.

Η αγωγή μετά την δικαστική παραγγελία

Όπως είχε αναφέρει το dikastiko.gr η κυρία Θάνου από τα τέλη Μαρτίου είχε αναφερθεί στην κατάθεση αγωγής αποζημίωσης ποσού 300.000 ευρώ – όπως και έγινε – σε βάρος της ιστοσελίδας που αποκάλυψε το ηχητικό ντοκουμέντο του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου με γυναίκα επιχειρηματία, που καταγγέλθηκε ότι λειτουργούσε ως μεσάζων της κ. Θάνου.

Πριν από αυτό είχε στραφεί, επίσης, κατά δημοσιογράφων και συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, επισημαίνοντας πως ήδη με προηγούμενες ανακοινώσεις της είχε δώσει διευκρινίσεις, τις οποίες όμως – όπως αναφέρει – δεν αναρτήθηκαν ποτέ ως απάντηση στην φερόμενη εμπλοκή της.

Αντιθέτως, η κυρία Θάνου σε ανακοίνωσή της ισχυριζόταν πως συνεχίζονται δημοσιεύματα «με τα νέα ψεύδη και τις νέες συκοφαντίες, αφού, όπως προανέφερα, στην εν λόγω ανακοίνωσή μου, υπάρχουν όλες οι απαντήσεις, επί της ουσίας του ζητήματος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ