Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Βάλτε τέλος στην αποψίλωση των φυλακών Κορυδαλλού – Η κραυγή απόγνωσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Νέες καταγγελίες του Σωματείου Εξωτερικής Φρούρησης για την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό ίδρυμα. 130 οργανικές θέσεις παραμένουν κενές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βάλτε τέλος στην αποψίλωση των φυλακών Κορυδαλλού – Η κραυγή απόγνωσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Για μεταθέσεις προς άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα καθώς και για μετατάξεις στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, που ενισχύουν το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις φυλακές Κορυδαλλού κάνει λόγο το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Αττικής.

φυλακές Κορυδαλλού

EUROKINISSI/TΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αποτέλεσμα – όπως λένε – είναι η υπηρεσιακή εικόνα της 14/07/2022 να βρίσκει 10 ασθενείς κρατούμενους σε νοσηλευτικά ιδρύματα και μόλις 5 επανδρωμένες υπερυψωμένες σκοπιές σε σύνολο 20! Υπογραμμίζεται δε πως «όσο για τη λέξη ρεπό είναι άγνωστη για εμάς καθώς υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν έξι κομμένα ρεπό συνεχόμενα».

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Σωματείο αναφέρει πως «στο  πρόσφατο υπηρεσιακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 07/07/2022 τρεις ακόμα συνάδελφοί μας μετατάχθηκαν στη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής πολιτικής. Οι τρεις αυτοί συνάδελφοι προστίθενται στον συνάδελφο που μετατέθηκε στο κατάστημα Κράτησης Μαλαδρινου από το προηγούμενο υπηρεσιακό συμβούλιο που έγινε στις 24/06/2022!»

Και όπως επισημαίνουν: «Τέσσερις δηλαδή εξωτερικοί φρουροί αποχωρούν από το ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού μέσα σε δύο εβδομάδες!!! Και να ήταν μόνο αυτοί; Το κατάστημα κράτησης Μαλαδρίνου σε προηγούμενο υπηρεσιακό συμβούλιο στις 19/04/2022 αποφασίστηκε να ενισχυθεί από άλλον ένα εξωτερικό φρουρό από το ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού, όπως και η μετάταξη ακόμα ενός εξωτερικού φρουρού στα γραφεία της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής πολιτικής».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «δεν υπάρχει υπηρεσιακό συμβούλιο στο οποίο να μην έχει αποσπαστεί μετατεθεί ή μεταταχθεί εξωτερικός φρουρός από το ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού! Σε μία υπηρεσία που γνωρίζετε ότι οφείλονται χιλιάδες ρεπό, στην οποία υπάρχουν 13 αποσπασμένοι σε αλλότρια καθήκοντα και στην οποία υπάρχουν περίπου 130 κενές οργανικές θέσεις, αποφασίζετε να μας στερήσετε ακόμη τρεις συναδέλφους μας».

φυλακές Κορυδαλλού

EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Φυλακές Κορυδαλλού: Να μπει τέλος για τη δημόσια ασφάλεια

Ιδιαίτερα δεικτικό εμφανίζεται το Σωματείο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για τις επιλογές που γίνονται. «Ποια υπηρεσιακή κατάσταση σας προτρέπει να ενισχύεται άλλα καταστήματα κράτησης και τα γραφεία της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής πολιτικής με προσωπικό από το ΤΕΦΚΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥς Έχουν και αυτά τα τμήματα εξωτερικούς φρουρούς οι οποίοι έχουν έξι συνεχόμενα οφειλόμενα ρεπό; Έχουν τόσες κλειστές υπερυψωμένες σκοπιές;; Έχουν τόσους ασθενείς κρατούμενους σε νοσηλευτικά ιδρύματα; Έχει η Γενική Γραμματεία έστω και έναν υπάλληλο που να του οφείλεται ρεπό;» λέει χαρακτηριστικά.

«Όλοι αναρωτιόμαστε πού θα σταματήσει αυτό; Όταν δεν θα υπάρχει φρουρός να ανέβει σε υπερυψωμένη σκοπιά από τις οποίες οι περισσότερες είναι ήδη άδειες; Όταν δεν θα υπάρχει συνάδελφος να φυλάξει ασθενή κρατούμενο σε νοσηλευτικό ίδρυμα; Όταν δεν θα υπάρχει συνάδελφος να εκτελέσει μία έκτακτη μεταγωγή σε νοσοκομείο;» προστίθεται.

Όπως αναρωτιέται το Σωματείο «η δημόσια ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο, δυστυχώς ενώ το γνωρίζετε συνεχίζετε να μας αποδυναμώνεται. Αλήθεια σε ενδεχόμενη απόδραση ποιος θα ευθύνεται;».

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάει την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων, την επιστροφή όλων των αποσπασμένων των οποίων οι αποσπάσεις έχουν λήξει, την δημιουργία θαλάμου κρατουμένων τουλάχιστον 8 κλινών σε δημόσιο νοσοκομείο και την αποπληρωμή όλων των οφειλομένων ρεπό.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ