Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Βαριές κατηγορίες σε Δημητρά και Όλσεν για εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών

Ο Παναγιώτης Δημητράς κλήθηκε σε απολογία από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βαριές κατηγορίες σε Δημητρά και Όλσεν για εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών EUROKINISSI

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση βρίσκονται ο διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς και ο ιδρυτής και διευθυντής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Aegean Boat Report, Τόμι Όλσεν, μετά από έρευνα για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ειδικότερα, ο κ. Δημητράς διώχθηκε ποινικά από τις εισαγγελικές αρχές της Κω, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε για καιρό, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε, μαζί με τον Τόμι Ολσεν, που επίσης διώκεται ποινικά για εγκληματική οργάνωση, μετείχαν σε οργανωμένες προσπάθειες παράνομης διακίνησης μεταναστών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή και οι δύο είναι αντιμέτωποι με «το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης που είχε σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούσαν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών στην Ελλάδα, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Οι κατηγορίες σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά έχουν ασκηθεί με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών «κατ’ επάγγελμα, καθώς, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Σημειώνεται πως ο Παναγιώτης Δημητράς κλήθηκε σε απολογία από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, αλλά υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα  για τους περιοριστικους ορους που θα του επιβληθουν για τους οποιους θα αποφασίσει τις προσεχείς ημέρες το δικαστικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ