Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Υπόθεση Ηλιούπολης: Απαλλαγή των κατηγορούμενων πρότεινε ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, «η καταγγέλλουσα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Ηλιούπολης: Απαλλαγή των κατηγορούμενων πρότεινε ο εισαγγελέας eurokinissi

Την απαλλαγή όλων των εμπλεκόμενων για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη με βασικό κατηγορούμενο τον 40χρονο αστυνομικό που σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, κακοποιούσε και εξέδιδε τη νεαρή κοπέλα, πρότεινε ο εισαγγελέας.

Όπως μεταδίδει το ΕΘΝΟΣ, σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, «η καταγγέλλουσα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό, ούτε για τον 40χρονο, αλλά ούτε και για τον -επίσης κατηγορούμενο- πατέρα του θύματος. Το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, πάντα σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δε θεμελιώνεται.

Εισαγγελέας για υπόθεση trafficking Ηλιούπολη

eurokinissi

Εισαγγελέας για υπόθεση trafficking: Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες

«Χρειαζόμασταν πλήρεις αποδείξεις και δεν τις είχαμε. Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες», σημείωσε ο εισαγγελικός λειτουργός ενώ, αναφορικά με τη σχέση του θύματος με τον κατηγορούμενο αστυνομικό, υπογράμμισε ότι, τα βίντεο της κοινής τους συνύπαρξης καταμαρτυρούν «μία σχέση που την απολάμβαναν μαζί». «Υπήρξε και επικοινωνία με τη μητέρα της έτσι ώστε να ξεματιαστεί ο καταπιεστής της», τόνισε, αναφερόμενος σε σχετικό μήνυμα που είχε αποστείλει η κοπέλα στη μητέρα της.

«Η καταγγέλλουσα ήταν σε θέση να διαπραγματεύεται μόνη της τα ποσά τα οποία εισέπραττε από τις αισθησιακές ταινίες στις οποίες έπαιρνε μέρος», πρόσθεσε ο εισαγγελέας, βασιζόμενος στην κατάθεση του γνωστού παραγωγού ερωτικών ταινιών Δημήτρη Σειρηνάκη. «Ο κ. Σειρηνάκης κατέθεσε με παρρησία και μας είπε ότι τελικά η κοπέλα προτάθηκε ακόμα και για βραβείο για τη συμμετοχή της στις ταινίες αυτές», σημείωσε.

Όσον αφορά τα γεγονότα του Ιουλίου του 2022, που υπήρξαν η αφορμή για την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο εισαγγελέας τόνισε ότι, «πράγματι ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε την καταγγέλλουσα. Δεν αποδείχθηκε όμως ο βιασμός της, όπως βεβαίωσαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, ούτε προηγούμενη βία». «Η έννοια που μάς απασχολεί εδώ είναι η έννοια του ευάλωτου. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: Μπορούσε η καταγγέλλουσα να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της; Εγώ απαντώ ότι ναι, μπορούσε», κατέληξε.

Σημειώνεται πως κατά την κρίση του εισαγγελικού λειτουργού, ούτε οι καταγγελίες της δεύτερης παθούσας, η οποία δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, αποδεικνύονται. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ