Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023

Βέλη της ΕνΔΕ κατά συνηγόρου σε εκκρεμή υπόθεση περί “αγωγών και μηνύσεων” σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση “δείχνει” εμμέσως, πλην σαφώς τον Αλέξη Κούγια και τις πρόσφατες αναφορές του μεταξύ των οποίων και η προσφυγή στο ΕΔΔΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βέλη της ΕνΔΕ κατά συνηγόρου σε εκκρεμή υπόθεση περί “αγωγών και μηνύσεων” σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ende/freepik

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η ΕνΔΕ κατά συνηγόρου σε εκκρεμή υπόθεση, όπου στρέφεται εναντίον δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, υπογραμμίζοντας πως η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα είναι μηδενική και θα προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες θεσμικές ενέργειες με σκοπό την αντιμετώπιση της διαχρονικής αυτής παθογένειας, που βρίσκει «έδαφος» στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

ΕνΔΕ

(ende/freepik)

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) με ανακοίνωσή της «δείχνει» ουσιαστικά τον Αλέξη Κούγια και κάνει λόγο για «ένα τριτοκοσμικό φαινόμενο, με αποτέλεσμα Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί να βρίσκονται, κατά καιρούς, αντιμέτωποι με μία «δικονομική τακτική», η οποία, υπό την «εξαγγελία» «αγωγών» ή «μηνύσεων» σε βάρος τους».

Κούγιας

Eurokinissi

Υπογραμμίζει δε ότι η συμπεριφορά αυτή «επιδιώκει αφενός μεν να δημιουργεί συνθήκες εκτροχιασμού από την ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας και αφετέρου να θέτει εκτός άσκησης των καθηκόντων τους μη αρεστούς Λειτουργούς της Δικαιοσύνης, που επιτελούν με ευσυνειδησία το καθήκον τους».

Σημειώνεται ότι, όπως έγραψε το dikastiko.gr μεταξύ άλλων δηλώσεων του ο κ. Κούγιας προανήγγειλε στο πλαίσιο της υπόθεσης Πισπιρίγκου την κατάθεση προσφυγής στο ΕΔΔΑ.

ΕνΔΕ

Freepik

Η προσφυγή κατά τον κ. Κούγια θα στρέφεται κατά του ελληνικού κράτους, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, των Εισαγγελέων Ελευθεριάνου και Μαστραντωνάκη και των Δικαστών Σαλάππα και Τζωρτζάτου, γιατί αγνόησαν νόμιμες ιατροδικαστικές εκθέσεις, νεκροψίες και νεκροτομές.

ΕνΔΕ: Αναλυτικά η ανακοίνωση της 

Η θεσμική θωράκιση των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αποτελεί βασική προϋπόθεση για την απερίσπαστη άσκηση αυτών των καθηκόντων και κατ´ επέκταση για την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Εξαιτίας των ελλείψεων του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, που αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας, η χώρα μας τείνει να καταστεί «Πρωταθλήτρια» του τριτοκοσμικού φαινομένου Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί να βρίσκονται, κατά καιρούς, αντιμέτωποι με μία «δικονομική τακτική», η οποία, υπό την «εξαγγελία» «αγωγών» ή «μηνύσεων» σε βάρος τους, επιδιώκει αφενός μεν να δημιουργεί συνθήκες εκτροχιασμού από την ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας και αφετέρου να θέτει εκτός άσκησης των καθηκόντων τους μη αρεστούς Λειτουργούς της Δικαιοσύνης, που επιτελούν με ευσυνειδησία το καθήκον τους.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα είναι μηδενική και θα προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες θεσμικές ενέργειες με σκοπό την αντιμετώπιση της διαχρονικής αυτής παθογένειας, που βρίσκει «έδαφος» στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, επιτελούν τα καθήκοντα τους με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ευσυνειδησία με αποκλειστικό και μόνο σκοπό την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ