Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2020

Βλαδιβοστόκ: Ισχυρή παγωμένη βροχή μετά από «συνάντηση» κυκλώνων (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Ακόμη και για το συνηθισμένο στη λεγόμενη «παγωμένη βροχή» Βλαδιβοστόκ, το φαινόμενο , ήταν το ισχυρότερο τις τελευταίες δεκαετίες, με την πόλη, κυριολεκτικά, να παγώνει!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βλαδιβοστόκ: Ισχυρή παγωμένη βροχή μετά από «συνάντηση» κυκλώνων (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Η απομακρυσμένη ρωσική πόλη, στην οποία και βρίσκεται ο μεγάλος λιμένας της χώρας στον Eιρηνικό ωκεανό, αλλά και το τέρμα του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου, μπήκε στην… κατάψυξη το Σάββατο (21/11), καθώς, μετά από μία «συνάντηση» κυκλώνων, έριξε τη λεγόμενη «παγωμένη βροχή»

Παρά το γεγονός ότι οι 600.000 κάτοικοι του Βλαδιβοστόκ είναι συνηθισμένοι σε αυτό το φαινόμενο, το συγκεκριμένο ήταν το ισχυρότερο των τελευταίων δεκαετιών! Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, που ακολούθησε την παγωμένη βροχή, δημιούργησε πάγο, σε σημείο «να μη σπάει ούτε με σφυρί», όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα!

Η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με 150.000 ανθρώπους να παραμένουν για δεύτερο εικοσιτετράωρο χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ οι πληροφορίες για θανάτους από το κρύο δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί.

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, για δευτερόλεπτα εμφανίζεται να γλιτώνει κάτοικος από πτώση τεράστιου όγκου, που αποκολλήθηκε από πολυκατοικίαι και καταπλάκωσε το αυτοκίνητο του.

Η παγωμένη βροχή, να σημειώσουμε, συμβαίνει όταν οι σταγόνες βροχής, που πέφτουν από το σύννεφο σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 0°C, παγώνουν όταν έρθουν σε επαφή με το έδαφος ή άλλα αντικείμενα, σχηματίζοντας πάγο (glaze).

Παράλληλα, αναφέρεται πως η παγωμένη βροχή σχηματίζεται, κυρίως, όταν ένα θερμό μέτωπο μεταφέρεται πάνω από μια περιοχή όπου προηγήθηκε αρκετό κρύο. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που συνέβη στο Βλαδιβοστόκ με τη «συνάντηση» των κυκλώνων.

Βλαδιβοστόκ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ