Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

Βουλευτές ζητούν την καθαίρεση του Τραμπ – Είναι θέμα προάσπισης της Δημοκρατίας

Η  εκλεγμένη στη βουλή των Αντιπροσώπων με τους Δημοκρατικούς, Ιλάν Ομάρ, ανακοίνωσε πως κινεί τις διαδικασίες για την αποπομπή Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βουλευτές ζητούν την καθαίρεση του Τραμπ – Είναι θέμα προάσπισης της Δημοκρατίας

Η  εκλεγμένη στη βουλή των Αντιπροσώπων με τους Δημοκρατικούς, Ιλάν Ομάρ, ανακοίνωσε πως κινεί τις διαδικασίες για την αποπομπή Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. Η Ιλάν Ομάρ μια από τις πρώτες Αμερικανίδες με μουσουλμανικό θρήσκευμα και η πρώτη μαύρη γυναίκα που εκλέχτηκε στη Μινεσότα, με ανάρτησή της στο twitter ανακοίνωσε πως ανασύρει τα σχετικά Άρθρα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αποπομπής Τραμπ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να αποπεμφθεί από την βουλή των Αντιπροσώπων και να απομακρυνθεί από τη θέση του από την αμερικανική Γερουσία. Δεν μπορούμε να του επιτρέψουμε να παραμένει στο γραφείο, είναι θέμα προάσπισης της Δημοκρατίας και πρέπει να εκπληρώσουμε τον όρκο μας» έγραψε η Ομάρ.

Σύμφωνα με τον Guardian υπήρξαν συζητήσεις στις τάξεις των Δημοκρατικών περί αποπομπής Ντόναλντ Τραμπ μετά τις αποκαλύψεις για το τηλεφώνημα του απερχόμενου προέδρου στον εκπρόσωπο της Πολιτείας της Τζόρτζια στο οποίο τον πίεζε να βρει ψήφους ώστε να αλλάξει υπέρ το αποτέλεσμά του.

Τότε, οι Δημοκρατικοί θεώρησαν πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απαραίτητο, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος θα καλούνταν να αποχωρήσει σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία με την ορκωμοσία Τραμπ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ