Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Βρετανία: Εγκρίθηκε και το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού

Τα αποτελέσματα από τις περισσότερες κλινικές δοκιμές του εμβολίου έδειξαν ότι είναι αποτελεσματικό έως και κατά 90% στην πρόληψη από τον κορονοϊό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βρετανία: Εγκρίθηκε και το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού Freepik

Για ακόμη μια φορά η Βρετανία τρέχει μπροστά από τις εξελίξεις στο θέμα της αναχαίτισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα έδωσε έγκριση στην κυκλοφορία του εμβολίου της Οξφόρδης που κατασκευάζει η εταιρεία Astrazeneca. Πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο που εγκρίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από αυτό της Pfizer.

Τα αποτελέσματα από τις περισσότερες κλινικές δοκιμές του εμβολίου έδειξαν ότι είναι αποτελεσματικό έως και κατά 90% στην πρόληψη από τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση έγινε από την Βρετανική Υπηρεσία Φαρμάκων. Το εμβόλιο έχει την κωδική ονομασία AZD1222, και παρασκευάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για λογαριασμό της Βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας, AstraZeneca. Σημειώνεται ότι, η Μεγάλη Βρετανία έχει παραγγείλει 100 εκατ. δόσεις από την AstraZeneca, που αρκούν για τον εμβολιασμό 50 εκατ. πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock είπε ότι το χάσμα μεταξύ του πρώτου εμβολιασμού και του δεύτερου εμβολιασμού θα επεκταθεί από τρεις εβδομάδες σε 12 εβδομάδες για να διασφαλιστεί ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να εμβολιαστούν πριν από το Πάσχα.

Ο κ. Χάνκοκ είπε σήμερα ότι η απόφαση σημαίνει ότι η Βρετανία μπορεί να «επιταχύνει τη διάθεση εμβολίων» και «φέρνει μπροστά την ημέρα που θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στις ζωές μας».

«Μπορούμε να πούμε τώρα με σιγουριά ότι μπορούμε να βγούμε από αυτό μέχρι την άνοιξη», είπε.

Yπενθυμίζεται πως το εμβόλιο αυτό είναι φτηνότερο και πιο εύκολο στη μεταφορά καθώς δεν χρειάζεται συνθήκες τόσο βαθιάς καταψύξεως για να διατηρηθεί.

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ