Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Βρέθηκε ειδική αίθουσα στο Εφετείο για τη δίκη των 26 κατηγορουμένων στην φρικιαστική υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη θα διεξαχθεί στην αίθουσα Δ4 του Εφετείου Αθηνών. Ξεκινάει στις 8 Ιανουαρίου 2024

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βρέθηκε ειδική αίθουσα στο Εφετείο για τη δίκη των 26 κατηγορουμένων στην φρικιαστική υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό eurokinissi

Σε αίθουσα του Εφετείου η υπόθεση Κολωνού. Αρχίζει στις 8 Ιανουαρίου 2024 η δίκη για την φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης και μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη η δίκη των 26 κατηγορούμενων θα γίνει σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, θα διεξαχθεί στην αίθουσα Δ4 του Εφετείου με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη η δίκη των 26 κατηγορουμένων για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου 2024 και η πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί σε μια από τις συνηθισμένες αίθουσες του Πρωτοδικείου στην οδό Δεγλερη, αλλά θα μεταφερθεί στη συνέχεια σε διαφορετική αίθουσα στο Εφετείο που κρίθηκε ότι μπορεί να φιλοξενήσει μια πολυπρόσωπη δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων.

Προς αποφυγή όσων είχαν συμβεί στο παρελθόν με άλλες δίκες, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών να τον ενημερώσει για την ύπαρξη κατάλληλης αίθουσας στο Πρωτοδικείο, αλλά εξαιτίας της αντικειμενικής αδυναμίας να πραγματοποιηθούν σε κατάλληλες συνθήκες οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου αποφασίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών.

Υπόθεση Κολωνού

Eurokinissi

Υπόθεση Κολωνού: Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα  (αριθμός 2865/2023), οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα  της 12χρονης  θα καθίσουν στο εδώλιο για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού.

Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι  η μητέρα της 12χρονης διέθετε, έναντι αμοιβής, σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στη δικογραφία, ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι  «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης, και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ