Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Υγειονομική βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης – Τι καταγγέλλει η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

 Συνθήκες συνωστισμού παρά την πανδημία επικράτησαν την Δευτέρα στο δικαστικό μέγαρο, με κρατούμενους, δικηγόρους, μάρτυρες και δικαστές να είναι – όπως αναφέρουν – ουσιαστικά ο ένας πάνω στον άλλο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υγειονομική βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης – Τι καταγγέλλει η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων dikastiko.gr

Για πλήρη παράβαση των σχετικών υγειονομικών περιορισμών που προβλέπουν οι υπουργικές αποφάσεις, αλλά και της αναγκαίας ασφάλειας για τη λειτουργία των δικαστηρίων κάνει λόγο η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Αφορμή οι εικόνες που διαδραματίστηκαν την Δευτέρα στις δύο αίθουσες του δικαστικού μεγάλου Μυτιλήνης. Εκεί, όπως αναφέρει ανακοίνωσή της, βρέθηκαν « περίπου 35  κρατούμενοι (12 στη μια και 24 στην άλλη) να συνωστίζονται μαζί με τις συνοδείες τους, τους απαραίτητους δικηγόρους, μάρτυρες, λοιπή φρουρά, δικαστές κλπ,  κατά παράβαση των σχετικών υγειονομικών περιορισμών των ΚΥΑ (μέχρι 15 άτομα σε κάθε αίθουσα, τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου) αλλά και της αναγκαίας ασφαλείας».

Η κατάσταση αυτή, επισημαίνει η Ένωση, οφείλεται στο γεγονός πως το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, δεν διαθέτει ένα χώρο ασφαλούς φύλαξης των κρατουμένων. «Αν και θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί το κτίριο που είναι εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο στον προαύλιο χώρο» τονίζει, παραθέτοντας και σχετική φωτογραφία που υποδεικνύει το παρακείμενο οίκημα, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Δικαστήρια Μυτιλήνη υγειονομική βόμβα

«Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση και ζητά από τις Διοικήσεις του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, την Ολομέλεια των δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση και μόνιμη επίλυση  αυτού του σημαντικού προβλήματος, αφού αποτελεί μείζον θέμα υγείας αλλά και ασφαλείας» υπογραμμίζεται.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης

Πρόεδρος : Γιάννης Γλύκας

Α’  Αντιπρόεδρος: Ιφιγένεια Βασιλοπούλου

Β΄ Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Βαθειά

Γ΄ Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Γκαβέλας

Γεν.Γραμματέας: Βαγγέλης Γκιγκιλινης

Μέλος: Κωνσταντίνος Μαντζουράνης

Ταμίας: Γιάννης Μπαρκαγιάννης

Επίτιμος Πρόεδρος: Βασίλης Ταουξής

Επίτιμη Αντιπρόεδρος: Γιώτα Παντελεάκη

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ