Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν απαλείφεται ο όρος “χωρίς συναίνεση” από τα εγκλήματα βιασμού

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Κ. Τσιάρας. Στο νομοσχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα θα υπάρχει σαφής διάταξη για την προστασία των θυμάτων βιασμού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν απαλείφεται ο όρος “χωρίς συναίνεση” από τα εγκλήματα βιασμού

Σε ρητή διάψευση όσων αναφέρονται σε δημοσιεύματα πως θα απαλειφθεί ο όρος στο νέο Ποινικό Κώδικα όπου αναφέρεται «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος» σε περιπτώσεις βιασμού προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν απαλείφεται ο όρος "χωρίς συναίνεση" για βιασμούς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τέτοιοι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις της κυβέρνησης και διαψεύδονται κατηγορηματικά. «Απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η απόλυτη προστασία των θυμάτων τέτοιας φύσεως αδικημάτων» τονίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Νέος” Ποινικός Κώδικας: Παραμένει ο όρος “χωρίς συναίνεση” στα αδικήματα βιασμού – Επαύξηση ποινών Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν απαλείφεται ο όρος "χωρίς συναίνεση" για βιασμούς

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου

“Η Διαρκής Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την παρακολούθηση του Ποινικού Κώδικα δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις εργασίες της και κατά συνέπεια η εισήγησή της δεν έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Όταν η πρότασή της κατατεθεί επισήμως, θα τύχει αξιολόγησης και επεξεργασίας από τις αρμόδιες Νομοθετικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και εν συνεχεία το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία.

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν απαλείφεται ο όρος "χωρίς συναίνεση" για βιασμούς

Σε σχέση δε με πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν, ότι δήθεν απαλείφεται από τη διάταξη του άρθρου 336 παρ. 4 ΠΚ, η φράση «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος», σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις της Κυβέρνησης και διαψεύδονται κατηγορηματικά. Απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η απόλυτη προστασία των θυμάτων τέτοιας φύσεως αδικημάτων”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ