Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Υπογραφές για τη μεταστέγαση της Ευελπίδων (Πρωτοδικείο, Εισαγγελία) στο νέο κτίριο πίσω από το Εφετείο – Πότε θα υλοποιηθεί – ΦΩΤΟ

Τα χρήματα αντλούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές. Αυτό σημαίνει πως όλα θα γίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπογραφές για τη μεταστέγαση της Ευελπίδων (Πρωτοδικείο, Εισαγγελία) στο νέο κτίριο πίσω από το Εφετείο – Πότε θα υλοποιηθεί – ΦΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Μεταστέγαση της Ευελπίδων: Ένα βήμα προς την άμεση μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων, πολιτικών και Ποινικών όπως και της εισαγγελίας, της Ευελπίδων, στο κτιριακό συγκρότημα του Αρείου Εφετείου Ειρηνοδικείου, γεγονός που σημαίνει ότι όλα τα δικαστήρια της Αθήνας θα είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, έγινε σήμερα το πρωί  με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με το ΤΑΙΠΕΔ

Πρόκειται για τη σύμβαση για την ωρίμανση του έργου «Χρηματοδότηση, Μελέτη, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση του κτηρίου του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών» που εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την οποία υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη για τις ενέργειες ωρίμανσης που απαιτούνται μέχρι και την ένταξη του Έργου στον κατάλογο εγκεκριμένων έργων ΣΔΙΤ για την υπαγωγή του στο Ν. 3389/2005.

Μεταστέγαση της Ευελπίδων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Εντός λίγων ημερών

Επειδή ακριβώς το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει την τεχνογνωσία θεωρείται πως η ωρίμανση θα ολοκληρωθεί εντός λίγων ημερών, ώστε το έργο να μπει στη φάση της υλοποίησης. Επειδή μάλιστα τα χρήματα έρχονται από το ταμείο ανάκαμψης και οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, θεωρείται δεδομένο ότι η υλοποίηση θα είναι ταχύτατη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δήλωσε:

«Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του ΤΑΙΠΕΔ, το πλέον εμβληματικό έργο για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης μπαίνει οριστικά σε τροχιά υλοποίησης.

Με την τεχνική υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ, εκκινεί η διαδικασία για την μεταστέγαση των πολιτικών – ποινικών δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε νέες, υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας εγκαταστάσεις, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος Δικαίου, και παράλληλα δημιουργείται στην περιοχή ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σημείο αναφοράς καθώς και ένας ισχυρός πόλος ανάπτυξης.»

Μεταστέγαση της Ευελπίδων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Μεταστέγαση της Ευελπίδων: Τι ανέφερε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης

«Το ΤΑΙΠΕΔ ανταποκρίνεται με ταχύτητα και προσήλωση στον ρόλο που του έχει ανατεθεί από την Ελληνική Πολιτεία για την ωρίμαση έργων στρατηγικής σημασίας, που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η αναβάθμιση των υφιστάμενων και η δημιουργία νέων δικαστικών κτηρίων, καθώς και η βελτίωση συνολικά των ελληνικών δικαστικών υποδομών θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του κύρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων. Η στέγαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας θα γίνει σε ένα σύγχρονο κτήριο που θα πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο ΤΑΙΠΕΔ και για την αποδοτική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει. Συνεχίζουμε δυναμικά και με τα υπόλοιπα έργα που έχουν ενταχθεί στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας – PPF του Ταμείου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ