Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023

Υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΚΕΜΕΑ για κοινές δράσεις Έρευνας και Ανάπτυξης

Προτίθενται να συνεργαστούν σε τομείς όπως είναι η ασφάλεια των χερσαίων και των θαλασσίων συνόρων, η προσπάθεια κρίσιμων υποδομών, αλλά και η αξιοποίηση και βελτιστοποίηση δομών και υπηρεσιών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΚΕΜΕΑ για κοινές δράσεις Έρευνας και Ανάπτυξης yptp.gr

Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) υπογράφηκε ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), μέσω του οποίου θα προκύψουν συνέργειες στον τομέα της Έρευνας, της Ανάπτυξης και της Καινοτομίας.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο Κατανόησης υπέγραψαν την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντικειμενικός σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η επίτευξη της μέγιστης αποδοτικότητας και η επαύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας μέσω κοινών δράσεων.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΘΑ και το ΚΕΜΕΑ προτίθενται να συνεργαστούν σε τομείς όπως είναι η ασφάλεια των χερσαίων και των θαλασσίων συνόρων, η προσπάθεια κρίσιμων υποδομών, η αξιοποίηση και βελτιστοποίηση δομών και υπηρεσιών, καθώς επίσης και άλλα πεδία αμοιβαίου επιχειρησιακού ενδιαφέροντος. 

Υπουργείο εθνικής αμυνας

EUROKINISSI

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ΚΕΜΕΑ υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης: Δηλώσεις των Υπουργών

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, επισήμανε πως «κοινός στόχος μας είναι η προστασία των συμφερόντων της πατρίδας μας και των συνόρων της χώρας μας. Με το Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφεται σήμερα (σ.σ χθες), θα επισφραγιστεί το έργο και η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών».

Από την πλευρά του Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, δήλωσε ότι «η κοινή δράση σε τομείς αμοιβαίους ενδιαφέροντος θα συμβάλλει στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών και στη δημιουργία διαδικασιών αντιμετώπισης προκλήσεων της σύγχρονης εποχής».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ