Υποκλοπές: Συνάντηση Σακελαροπούλου-Ανδρουλάκη την Τετάρτη με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

"Ξέρετε και ως Δικαστής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει περισσότερo βαρύτητα, όπως και άλλοι άνθρωποι συνταγματολόγοι, διότι δεν μπορούμε να δεχτούμε έναν αντισυνταγματικό μιθριδατισμό στη χώρα" δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

NEWSROOM
Υποκλοπές: Συνάντηση Σακελαροπούλου-Ανδρουλάκη την Τετάρτη με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Συνάντηση Σακελαροπούλου-Ανδρουλάκη θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, στη μία το μεσημέρι, για το θέμα των υποκλοπών που κλυδωνίζει την πολιτική ζωή της χώρας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε προαναγγείλει πως θα αναλάβει πρωτοβουλία να συναντήσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητήσουν την παρακολούθηση του, όπως είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη από τη ΔΕΘ 2022.

Τελικώς, η συνάντηση “έκλεισε” και οι υποκλοπές θα περάσουν το… κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, κατά την πρώτη επίσημη συνάντηση που θα έχει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την ημέρα που ανέλαβε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Θα επιδιώξω σύντομα να δω την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να την ενημερώσω για την υπόθεση αυτή και τις πρωτοβουλίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Διότι πρέπει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία είναι εγγυητής του πολιτεύματος να βοηθήσει για την ομαλοποίηση του πολιτικού κλίματος της χώρας, χωρίς συνωμοσιολογίες και χωρίς διχαστικά διλήμματα που οδηγούν στη συγκάλυψη» είχε σημειώσει ο κ. Ανδρουλάκης κατά την συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

Συνάντηση Σακελαροπούλου-Ανδρουλάκη: “Και ως Δικαστής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει περισσότερo βαρύτητα”

«Ξέρετε και ως Δικαστής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει περισσότερο βαρύτητα, όπως και άλλοι άνθρωποι συνταγματολόγοι, διότι δεν μπορούμε να δεχτούμε έναν αντισυνταγματικό μιθριδατισμό στη χώρα. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτός ένας αντισυνταγματικός μιθριδατισμός, ο οποίος κάνει το Σύνταγμα να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα σε τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν τη διάκριση εξουσιών και τα ανθρώπινα δικαιώματα» είχε προσθέσει.

kinimaallagis.gr

Αντιθέτως, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ερώτημα γιατί δεν έχει επισκεφθεί την ΠτΔ να θέσει το θέμα των υποκλοπών, είπε από τη ΔΕΘ ότι τα θέματα τα θέτει η ίδια η ζωή. «Τι να θέσω στην ΠτΔ; Να της ζητήσω να παραιτήσει τον πρωθυπουργό; Δεν είναι αρμοδιότητα της…» ανέφερε. Τόνισε ωστόσο ότι το ελάχιστο που περιμένει είναι μια σαφή δημόσια τοποθέτηση σε ό,τι αφορά το θέμα της επίκλησης του απορρήτου.

Σχολιάζοντας το θέμα των παρακολουθήσεων στην αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «δεν υπήρξε ποτέ καμία διάθεση για συγκάλυψη. (…) Οι μυστικές υπηρεσίες διέπονται από κανόνες, πρέπει να υπάρχει λογοδοσία, αλλά υπάρχουν διατάξεις μυστικότητας που πρέπει να τηρούνται.

Αναφερόμενος δε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Κατανοώ το θυμό του κ. Ανδρουλάκη, αλλά επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός υπαρκτού ζητήματος. Μπορεί να πάει όμως να ενημερωθεί».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ