Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Υποθέσεις εξοπλιστικών: Αθώος για μία ακόμα φορά ο Θωμάς Λιακουνάκος

Η δίκη αφορούσε υπόθεση πριν από είκοσι χρόνια και αφορούσε τη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων του Προγράμματος «Νέα Άρματα Μάχης Σύγχρονης Τεχνολογίας Leopard–LEO 2 HEL».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υποθέσεις εξοπλιστικών: Αθώος για μία ακόμα φορά ο Θωμάς Λιακουνάκος EUROKINISSI

Για άλλη μια φορά, την 6η κατά σειρά για διαφορετικές υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών όλες οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο.

Ειδικότερα, το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση του, έκρινε αθώους τόσο τον Θωμά Λιακουνάκο, όσο και τους υπόλοιπους τρεις κατηγορουμένους αξιωματικούς, για επίμαχη σύμβαση που υπογράφηκε πριν από είκοσι χρόνια και αφορούσε Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων του Προγράμματος «Νέα Άρματα Μάχης Σύγχρονης Τεχνολογίας Leopard–LEO 2 HEL».

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση άνοιξε κατόπιν έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα συμφωνηθέντα μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της γερμανικής εταιρίας KMW προγράμματα αντισταθμιστικών ωφελημάτων υλοποιήθηκαν όπως προέβλεπε η σχετική σύμβαση.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, οι κατηγορίες αφορούσαν απιστία σε βάρος του Δημοσίου των τότε αξιωματικών της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και του τότε Γενικού Γραμματέα και σε ό,τι αφορά τον κ. Λιακουνάκο συνέργεια στην πράξη της απιστίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Βιασμός 4χρονης

Freepik

Μετά από πολύμηνη και διεξοδική ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, όπου εξετάστηκαν πλήθος μαρτύρων και εγγράφων, όσο και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι μάλιστα ήταν παρόντες σε όλες τις συνεδριάσεις, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται τα διερευνώμενα αδικήματα και έτσι με την ομόφωνη αθωωτική απόφασή του απάλλαξε αυτούς από τις κατηγορίες που τους βάρυναν.

Σημειώνεται ότι είναι η 6η κατά σειρά περίπτωση προμήθειας οπλικού συστήματος οπού ο Θωμάς Λιακουνάκος κρίθηκε αθώος για τις πράξεις που αρχικά του είχαν αποδοθεί.

Ο γνωστός επιχειρηματίας κατηγορήθηκε σε ακόμη 3 περιπτώσεις για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπηρεσία, αναφορικά με τις Συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων των Προγραμμάτων Chinook, Apache και Ηλεκτρονικού Πολέμου, όπου απαλλάχθηκε, όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι σε αυτές τις περιπτώσεις αξιωματικοί, με ομόφωνες αθωωτικές αποφάσεις του Τριμελούς και Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ενώ ομοίως, αθωωτικές ήταν και οι αποφάσεις σε δύο ακόμη ποινικές υποθέσεις του κ. Λιακουνάκου αναφορικά με την Κύρια Προμήθεια ΑΣΕΠΕ και τις Κύριες Συμβάσεις ΤΟRM1 και υποβρυχίων τύπου 214, αντίστοιχα.

Λιακουνάκος χειροπέδες

EUROKINISSI

Υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων: Η δήλωση του Θωμά Λιακουνάκου

Μετά και την 6η αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, ο Θωμάς Λιακουνάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος. Οι αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης κονιορτοποίησαν όλες τις απαράδεκτες κατηγορίες που μου αποδόθηκαν και διέλυσαν τις σκιές γύρω από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα.

Ωστόσο, δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός ότι επί οκτώ χρόνια κάποιοι κύκλοι τροφοδότησαν ασύστολες συκοφαντίες και σπερμολογίες εις βάρος μου, επιχείρησαν να διασύρουν το όνομά μου, να με εξουθενώσουν ηθικά και να με εξοντώσουν ως επιχειρηματία.

Όπως επίσης δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα ανταγωνιστικά συμφέροντα  και τις σκοτεινές διαπλοκές που με ενέπλεξαν σε μια διαρκή δικαστική περιπέτεια, με τεράστια ηθική ταλαιπωρία και σημαντικές επιχειρηματικές απώλειες.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης με θωρακίζουν και με στηρίζουν για τη συνέχεια. Ευχαριστώ τη νομική μου υπεράσπιση και τιμώ τους Έλληνες δικαστές».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ