Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

Υπόθεση ΔΕΗ: Αυτεπάγγελτη έρευνα από την οικονομική εισαγγελία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Αφορμή και η αναφορά που υπέβαλαν 6 δικηγόροι στον Άρειο Πάγο. Θα ερευνηθεί διάπραξη τυχόν αξιόποινων πράξεων όπως χειραγώγηση και κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση ΔΕΗ: Αυτεπάγγελτη έρευνα από την οικονομική εισαγγελία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ, καθώς μετά την αναφορά που υποβλήθηκε στον Άρειο Πάγο από 6 δικηγόρους, σήμερα διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη προκαταρκτική έρευνα για το θέμα. Την αναφορά είχαν υποβάλλει οι δικηγόροι Αγ. Τάτσης, Χρ. Πετράκος, Γ. Λιάπης, Κ. Χαρίτος, Γ. Κακουλάκης και Λ. Στάμος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να  ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως χειραγώγηση και κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης. Μάλιστα, στη δικογραφία θα συσχετιστεί και η αναφορά που κατέθεσαν στις αρχές της εβδομάδας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι έξι δικηγόροι για την οποία έγραψε το dikastiko.gr.

Σημειώνεται, ότι η αναφορά τους στηρίζεται σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το επίμαχο αυτό θέμα, ενώ τα δημοσιεύματα που επισυνάπτουν στην αναφορά τους οι δικηγόροι κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

Ειδικότερα, οι δικηγόροι επικαλούνται δημοσιεύματα του Τύπου από τα οποία «συνάγεται ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος». Για το λόγο θέτουν, όπως αναφέρουν, υπόψιν της Εισαγγελίας τις σχετικές καταγγελίες και ζητούν τις κατά νόμον ενέργειες των αρχών.

Α. Τάτσης: Εγείρονται σοβαρές υποψίες σε σχέση με την νομιμότητα των διαδικασιών

Ειδική αναφορά έκανε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Δικηγόρων, Αγαγέμνων Τάτσης με αφορμή την υπόθεση της ΔΕΗ. «Οι δικηγόροι οφείλουν να είναι στην πρωτοπορία των αγώνων για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού. Ένα από αυτά είναι η διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας. Με αφορμή λοιπόν δημοσιεύματα που εμπλέκουν το ζήτημα του «ξεπουλήματος» της ΔΕΗ, μέλη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» κατεθεσαν σήμερα στη Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά για την διερεύνηση της τυχόν τέλεσης των εγκλημάτων της χειραγώγησης μετοχής εισηγμένης εταιρείας, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος» σημείωσε.

«Θεωρούμε, ότι υπεράσπιση της προσδοκίας του Ελληνικού Λαού, σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης αποτελεί πρωταρχικό καθήκον του νομικού κόσμου. Η διαδικασία, ο τρόπος, αλλά και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την απώλεια της πλειοψηφίας των μετοχών του Δημοσίου, στην μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία, εγείρει σοβαρές υποψίες σε σχέση με την νομιμότητα της όλης σύλληψης από πλευράς κυβέρνησης και εμπλεκόμενων φορέων. Ιδίως δε, μετά τα δημοσιεύματα περί κατευθυνόμενων αγοραπωλησιών στο ΧΑΑ» τόνισε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ