Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Υπόθεση Γεωργούλη: Στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής – Ορίστηκε εισηγητής για την υπόθεση ασυλίας του – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η συζήτηση στην εν λόγω επιτροπή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Γεωργούλη: Στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής – Ορίστηκε εισηγητής για την υπόθεση ασυλίας του – ΒΙΝΤΕΟ fb

Ορίστηκε, ύστερα από πιέσεις, την Τρίτη 25 Απριλίου και όχι στις 8 Μαΐου όπως ήταν προγραμματισμένο, ο εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων στο Ευρωκοινοβούλιο για την υπόθεση Γεωργούλη.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τον Πολωνό ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντρέι Χαλίκι, ο οποίος θα πάρει τον φάκελο Γεωργούλη θα προτείνει στην επιτροπή JURI αν πρέπει να αρθεί η ασυλία του και η επιτροπή με τη σειρά της θα κάνει αντίστοιχη πρόταση στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει με ψηφοφορία. 

Ο Αλέξης Γεωργούλης μάλιστα μετέβη στις Βρυξέλλες για να κάνει τα επόμενα βήματα και τις κινήσεις του τόσο ως προς το αίτημα του να καταθέσει στις δικαστικές αρχές όσο και προς την επιτροπή που θα εξετάσει την άρση της ασυλίας του, όπως είχε γράψει το dikastiko.gr

Δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η συζήτηση στην εν λόγω επιτροπή. Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή της θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου, ωστόσο θα υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση στις 23 και 24 Μαΐου χωρίς να είναι γνωστό εάν το θέμα θα συζητηθεί μία από αυτές τις ημέρες.

Υπόθεση Γεωργούλη: “Ευρύτερο πρόβλημα με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση”

Όπως όμως ανέφερε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες υπάρχει ένα πολύ ευρύτερο πρόβλημα, με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν ετοιμάσει μια έκθεση – κόλαφο. Διαπιστώνουν ξεκάθαρα ότι οι περιπτώσεις σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συνεχίζουν να μην καταγγέλλονται γιατί τα θύματα έχουν τον φόβο μιας πιθανής αντεκδίκησης από τους θύτες.

Μάλιστα οι ευρωβουλευτές προτείνουν και μια σειρά από μέτρα γιατί διαπιστώνουν ότι το σύστημα που υπάρχει για τέτοιες καταγγελίες δεν είναι ολοκληρωμένο, ενώ υπάρχει και ο φόβος από την πλευρά των θυμάτων ότι θα αντιμετωπίσουν δυσπιστία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, star

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ