Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Υπόθεση Κιβωτού: Είναι επίσημο – Κατηγορούμενος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος – Θα κληθεί από τον ανακριτή για να κριθεί η προσωρινή του κράτηση ή όχι

Ήδη παραπέμφθηκε σε δίκη που θα προσδιοριστεί άμεσα για σειρά πλημμεληματικών πράξεων μαζί με 7 υπαλλήλους της δομής. Ανοίγει νέα έρευνα για αδικήματα τροφίμων ή εργαζομένων σε δομές Χίου και Πειραιά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Κιβωτού: Είναι επίσημο – Κατηγορούμενος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος – Θα κληθεί από τον ανακριτή για να κριθεί η προσωρινή του κράτηση ή όχι kivotostoukosmou.org

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση προχώρησε η Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος του πατρός Αντώνιου, έπειτα από καταγγελίες ενός 19χρονου κι ενός 15χρονου για σεξουαλική τους κακοποίηση.

Παράλληλα, δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πατρός Αντώνιου και 7 εργαζομένων της οργάνωσης για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Το σκέλος που αφορά στο κακούργημα βρίσκεται πλέον στα χέρια ανακριτή, ενώ το κομμάτι που αφορά τα πλημμελήματα διαχωρίστηκε καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής γιατί οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Η δίκη αυτή θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται, ότι από την έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων, που αφορούν τρόφιμους σε δομές της Οργάνωσης και εργαζόμενους σε αυτή. Για αυτό εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας τα οποία αποστέλλονται στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Άσκηση ποινικής δίωξης στον πατέρα Αντώνιο: “Σκοπιμότητες και ψεύδη” λέει για τις καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι ο πατήρ Αντώνιος ωστόσο, πριν από λίγες εβδομάδες έδωσε τη δική του εκδοχή μέσω του υπομνήματός του όπως έγραψε το dikastiko.gr, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση που επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της “Κιβωτού”». Ο ίδιος άφησε αιχμές για σκοπιμότητες και χαρακτήρισε ψευδείς τις δύο καταγγελίες εις βάρος του.

Κιβωτός του Κόσμου: Στα χέρια του εισαγγελέα το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας

Το δεύτερο μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει ο ιερέας αφορά στην έρευνα των οικονομικών της οργάνωσης, με τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, που χειρίζεται την υπόθεση, να μελετά αυτές τις ημέρες το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας. Πληροφορίες του «Ε.Τ.» αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή κλήσεων σε 11 πρόσωπα προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr,  με εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία έχει κληθεί να διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της «Κιβωτού», ενώ είχε δοθεί εντολή για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία, διαχειριστικό έλεγχο και έρευνα για το εάν έχουν δοθεί στην «Κιβωτό» πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.

Επιπλέον, είχε διαταχθεί το άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών για την τελευταία πενταετία, αλλά και των λογαριασμών έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της «Κιβωτού».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ