Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Υπόθεση Κουφοντίνα: Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης

Μη νόμιμη χαρακτήρισε ο συνήγορος του πολυισοβίτη της 17Ν την απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρωθεί. Προ μηνός το αρμόδιο Τμήμα του ΣτΕ είχε δηλώσει αναρμόδιο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Κουφοντίνα: Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης

Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο μήνα το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε την αίτηση αναστολής του κρατούμενου, δηλώνοντας αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος και «δείχνοντας» τα Ποινικά Δικαστήρια.

Στη σημερινή συζήτηση, ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Μάλιστα, επανέλαβε ότι είναι μη νόμιμη η απόφαση και προσέθεσε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές κρατουμένων.

Από την πλευρά του Δημοσίου το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Παναγιώτης Παππάς, παραστάθηκε με δήλωση και συντάχθηκε με την άποψη που εκφράστηκε στην αίτηση αναστολής του ΣτΕ, δηλαδή ότι το όλο θέμα υπάγεται στην αρμοδιότητα των Ποινικών Δικαστηρίων και ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ