Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Υπόθεση Novartis: Οι καταγγελίες δικαστών και εισαγγελέων – Τι λέει η μειοψηφία

Η αντίδραση του επικεφαλής Χριστόφορου Σεβαστίδη για τις δηλώσεις Γεωργιάδη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Novartis: Οι καταγγελίες δικαστών και εισαγγελέων – Τι λέει η μειοψηφία eurokinissi

Ένα νέο κεφάλαιο καταγράφεται στην υπόθεση Novartis, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και το δικαστικό βούλευμα που έκρινε πως οι Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη θα πρέπει να παραπεμφθούν για άλλες παρεμβάσεις και τελικώς όχι για την άμεση εμπλοκή τους στη Novartis.

Στο στόχαστρο της μειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) μπήκαν δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και ενός από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα της υπόθεσης, βάσει των οποίων επιτίθεται στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μειοψηφία της ΕνΔΕ «σε σημερινή του συνέντευξη ο Υπουργός κ. Άδωνης Γεωργιάδης αναφερόμενος στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Novartis καταφέρθηκε υποτιμητικά εναντίον των μελών του Συμβουλίου χαρακτηρίζοντάς τους «σοφούς» και έκρινε ο ίδιος ότι το βούλευμα είναι παράλογο και αξίζει μόνο ειρωνείας».

Προστίθεται επίσης πως «προσβάλλοντας τους ανώτατους Δικαστές που συμμετείχαν στο Συμβούλιο ανέφερε ότι έγινε απόπειρα «κουκουλώματος» της υπόθεσης για χάρη συναδέλφων δικαστικών λειτουργών και ότι αποτελεί επιλογή για κάθε δικαστή να τελειώνει την καριέρα του με τιμή ή με ντροπή».

Υπόθεση Novartis

dikastiko

Υπόθεση Novartis: Οι εσωτερικές αναταράξεις στους δικαστές

Οι αναφορές Γεωργιάδη αποτέλεσαν την απαρχή για μία εσωτερική αντιπαράθεση μεταξύ του Δ.Σ. της ΕνΔΕ. «Κατά την εποχή που η ομάδα μας ασκούσε την διοίκηση της Ένωσης τέτοιοι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί πολιτικών προσώπων –ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου-  και μάλιστα Υπουργών της Κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης στηλιτεύονταν άμεσα με έκδοση Δελτίων Τύπου. Για τον λόγο αυτό η Ένωση υπέστη πολλές φορές επιθέσεις από πολιτικά κόμματα που δεν επιθυμούσαν την κριτική και προσδοκούσαν την ανοχή και την σιωπή των αιρετών μελών του Δικαστικού Σώματος» τονίζεται στην ανακοίνωση της μειοψηφίας με επικεφαλής τον Χριστόφορο Σεβαστίδη.

«Και από την θέση της μειοψηφίας του Δ.Σ. καταδικάζουμε σήμερα τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Γεωργιάδη, που προσβάλλουν τόσο τον θεσμό της Δικαιοσύνης εμφανίζοντάς την ως υπηρέτη συντεχνιακών σκοπιμοτήτων όσο και τους ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς που συμμετείχαν στη σύνθεση του Συμβουλίου. Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν είναι συγκυριακός ούτε εξαρτάται από το πόσο αρεστή είναι κάθε φορά η απόφαση στους εμπλεκομένους. Τα μέλη της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου οφείλουν με την στάση τους να αποτελούν παράδειγμα μίμησης για τους πολίτες» καταλήγουν.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Εφέτης

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης,

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ευθαλία Κώστα, Ειρηνοδίκης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ