Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Υπόθεση Πισπιρίγκου: “Κανένα ιατρικό θαύμα” δεν επιτέλεσε ο αναισθησιολόγος λέει ο Α. Κούγιας – Επιρρίπτει ευθύνες για το διάστημα της ανάνηψης, που άφησε τετραπληγική την Τζωρτζίνα – ΒΙΝΤΕΟ

“Κανένα Δικαστήριο δεν συγκλονίστηκε, παρά μόνο ο ίδιος, ο οποίος προσπάθησε να δώσει έναν λυρικό χαρακτήρα στην κατάθεσή του” ανέφερε ο συνήγορος της κατηγορούμενης. “Απαντούσε διάφορα μισόλογα” είπε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Πισπιρίγκου: “Κανένα ιατρικό θαύμα” δεν επιτέλεσε ο αναισθησιολόγος λέει ο Α. Κούγιας – Επιρρίπτει ευθύνες για το διάστημα της ανάνηψης, που άφησε τετραπληγική την Τζωρτζίνα – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Σαφείς αιχμές για τον αναισθησιολόγο, που κατέθεσε την Πέμπτη στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και ήταν επικεφαλής στην προσπάθεια ανάνηψης της 9χρονης Τζωρτζίνας όπως έγραψε το dikastiko.gr άφησε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας.

Επιχειρώντας μία αποδόμηση της κατάθεσης του αναισθησιολόγου, ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε νέα πυρά εναντίον του, κατηγορώντας τον εμμέσως, πλην σαφώς πως φέρει ευθύνη για την εν συνεχεία τετραπληγία της Τζωρτζίνας.

Κούγιας

eurokinssi

«Ισχυρίστηκε ότι δήθεν έφτασε στο νοσοκομείο μέσα σε δυόμισι λεπτά, ότι έκανε μια ηρωική προσπάθεια, η οποία διήρκεσε 55 λεπτά, και έτσι κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή μαζί με τους υπολοίπους ιατρούς και νοσηλευτές την αείμνηστη Τζωρτζίνα και ότι αυτό είναι ένα ιατρικό θαύμα και μάλιστα όλα αυτά τα έλεγε δήθεν συγκινημένος και συγκλονισμένος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Κούγιας, «σύμφωνα με τον κύριο Δασκαλάκη και τα όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο, ο ιατρός έφτασε τουλάχιστον 10 λεπτά μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας, για να ενεργήσει τη διαδικασία της ανανήψεως, την οποία κανείς άλλος δεν είναι αρμόδιος να ενεργήσει (η διαδικασία περιλαμβάνει διασωλήνωση του ασθενούς, χορήγηση οξυγόνου μέσω AMBU, χορήγηση αδρεναλίνης και αναισθητικών φαρμάκων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κεταμίνη, τοποθέτηση μόνιτορ, χρήση απινιδωτή ως ύστατη προσπάθεια)».

Η ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο

Όπως λέει ο κ. Κούγιας «η αλήθεια όμως είναι ότι κανένα Δικαστήριο δεν συγκλονίστηκε, παρά μόνο ο ίδιος, ο οποίος προσπάθησε να δώσει έναν λυρικό χαρακτήρα στην κατάθεσή του και μάλιστα έφτασε στο Δικαστήριο συνοδευόμενος από Δικηγόρο (αλήθεια γιατί;)».

Και όπως σημειώνει ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου στις ερωτήσεις του προς τον αναισθησιολόγο «εάν η διαδικασία της ανανήψεως πρέπει να διαρκεί μέχρι 30 λεπτά, όπως αναφέρουν όλα τα βιβλία, κι εάν στα δέκα λεπτά ο ασθενής που έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς, δεν επανέλθει, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι πράγματι αυτή είναι η αλήθεια και στην ερώτηση, αφού γνώριζε αυτή την αλήθεια, γιατί συνέχισε τη διαδικασία ανανήψεως, γνωρίζοντας ότι το παιδί ήταν ήδη τετραπληγικό, και στο ερώτημα αν είχε σημασία το κάθε δευτερόλεπτο καθυστερήσεως της διαδικασίας της ανανήψεως, όπου σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς αυτή η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη των 15 λεπτών, ο κ. μάρτυρας προσπαθούσε να μην απαντήσει και απαντούσε διάφορα μισόλογα, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τις ερωτήσεις, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην απαντά και να μην ενημερώνονται έτσι ούτε οι τακτικοί Δικαστές, ούτε η κα Εισαγγελέας, ούτε οι Ένορκοι, αλλά ούτε και εμείς».

Κούγιας: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ποινικολόγου 

Επειδή διαπιστώνουμε ότι, αμέσως μόλις ολοκληρώνεται η εξέταση κάθε μάρτυρος – ιατρού από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο ενώπιον του Δικαστηρίου, είτε γιατί κάποιοι νεαροί εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς αποδεικνύεται στο Δικαστήριο, είτε γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι είναι «στρατευμένοι» στις τηλεοπτικές εκπομπές και σε sites, τα οποία για να δικαιολογηθούν και να επιβεβαιωθούν στα όσα παράνομα έχουν διαπράξει εδώ και 15 μήνες, όπου με τη βοήθεια των γνωστών περιφερομένων από κανάλι σε κανάλι τηλεοπτικών γιατρών με ειδικότητα ιατροδικαστή και των γνωστών τηλεοπτικών «μαϊντανών» δικηγόρων, έχουν προκαταδικάσει την κα κατηγορουμένη καταρρακώνοντας το τεκμήριο αθωότητος και με άλλες παρανομίες (παράνομη επιλεκτική χρησιμοποίηση αποδεικτικών στοιχείων των δικογραφιών, τα οποία τους παρέδιδαν οι γνωστοί διοριζόμενοι από τηλεοπτικές εκπομπές – δικηγορικά γραφεία δικηγόροι που εγκατέλειψαν ανυπεράσπιστη την κα κατηγορουμένη, είτε παραιτούμενοι, είτε μέχρι να καταργηθούν), παραπληροφορούν ακόμη και σήμερα τους ανυποψίαστους θεατές των εκπομπών και τους επισκέπτες των sites, από σήμερα θα δημοσιοποιούμε τι ακριβώς απεδείχθη κατά την εξέταση αυτών των μαρτύρων από το Δικαστήριο, την κα Εισαγγελέα και τον επικεφαλής του γραφείου μας κο Κούγια.

Χθες εξετάστηκε ως μάρτυρας ο κ. Ι.Χ. , ο οποίος, ενώ ήταν εφημερεύων αναισθησιολόγος στις 11.4.2021, όταν η αείμνηστη Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή στο Καραμανδάνειο, ευρίσκετο κατά τους ισχυρισμούς του στο σπίτι του, το οποίο ευρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή της Πάτρας σε απόσταση 4 χλμ από το Καραμανδάνειο και που σύμφωνα με το google χρειάζεσαι 7-9 λεπτά, για να φτάσεις με άδεια την πόλη στο νοσοκομείο (σημειωτέον ότι ήταν απόγευμα Κυριακής που η κίνηση στην Πάτρα έχει χαρακτηριστικά μποτιλιαρίσματος, ειδικά στη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις), εάν πράγματι ήταν στο σπίτι του, διότι εμείς το αμφισβητούμε, αφού σύμφωνα με τον κύριο Δασκαλάκη και τα όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο, ο ιατρός έφτασε τουλάχιστον 10 λεπτά μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας, για να ενεργήσει τη διαδικασία της ανανήψεως, την οποία κανείς άλλος δεν είναι αρμόδιος να ενεργήσει (η διαδικασία περιλαμβάνει διασωλήνωση του ασθενούς, χορήγηση οξυγόνου μέσω AMBU, χορήγηση αδρεναλίνης και αναισθητικών φαρμάκων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κεταμίνη, τοποθέτηση μόνιτορ, χρήση απινιδωτή ως ύστατη προσπάθεια), ενώ αυτός ισχυρίστηκε ότι δήθεν έφτασε στο νοσοκομείο μέσα σε δυόμισι λεπτά, ότι έκανε μια ηρωική προσπάθεια, η οποία διήρκεσε 55 λεπτά, και έτσι κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή μαζί με τους υπολοίπους ιατρούς και νοσηλευτές την αείμνηστη Τζωρτζίνα και ότι αυτό είναι ένα ιατρικό θαύμα και μάλιστα όλα αυτά τα έλεγε δήθεν συγκινημένος και συγκλονισμένος, ενώ αναφέρθηκε σε διάφορα sites ότι η κατάθεσή του δήθεν συγκλόνισε το Δικαστήριο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κανένα Δικαστήριο δεν συγκλονίστηκε, παρά μόνο ο ίδιος, ο οποίος προσπάθησε να δώσει έναν λυρικό χαρακτήρα στην κατάθεσή του και μάλιστα έφτασε στο Δικαστήριο συνοδευόμενος από Δικηγόρο (αλήθεια γιατί;), ενώ στις ερωτήσεις του κου Κούγια εάν η διαδικασία της ανανήψεως πρέπει να διαρκεί μέχρι 30 λεπτά, όπως αναφέρουν όλα τα βιβλία, κι εάν στα δέκα λεπτά ο ασθενής που έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς, δεν επανέλθει, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι πράγματι αυτή είναι η αλήθεια και στην ερώτηση, αφού γνώριζε αυτή την αλήθεια, γιατί συνέχισε τη διαδικασία ανανήψεως, γνωρίζοντας ότι το παιδί ήταν ήδη τετραπληγικό, και στο ερώτημα αν είχε σημασία το κάθε δευτερόλεπτο καθυστερήσεως της διαδικασίας της ανανήψεως, όπου σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς αυτή η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη των 15 λεπτών, ο κ. μάρτυρας προσπαθούσε να μην απαντήσει και απαντούσε διάφορα μισόλογα, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τις ερωτήσεις, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην απαντά και να μην ενημερώνονται έτσι ούτε οι τακτικοί Δικαστές, ούτε η κα Εισαγγελέας, ούτε οι Ένορκοι, αλλά ούτε και εμείς.

Αυτή την ενημέρωση θα την κάνουμε κάθε μέρα, ώστε στο τέλος, όταν θα εκδοθεί η απόφαση, όλοι να είναι ενημερωμένοι.

Αθήνα, 31/03/2023

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ