Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Υπόθεση Βαλυράκη: Η τεχνολογία θα δώσει απαντήσεις για το θάνατό του – Στο πλευρό της οικογένειας ο Μ. Σφακιανάκης

 Άρση τηλεφωνικού απορρήτου και το πρόγραμμα «αράχνη» για τη διερεύνηση όλων των ψηφιακών δεδομένων επιστρατεύει η οικογένεια του πρώην υπουργού για τη διαλεύκανση του θανάτου του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Βαλυράκη: Η τεχνολογία θα δώσει απαντήσεις για το θάνατό του – Στο πλευρό της οικογένειας ο Μ. Σφακιανάκης

Η έκδοση βουλεύματος, μετά την παρέμβαση της οικογένειας του πρώην υπουργού, ανοίγει πλέον νέα σελίδα στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το βούλευμα, γίνεται λόγος για κακουργηματικές πράξεις που οδήγησαν στο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη και βάσει αυτού προχωράνε άρση τηλεφωνικών απορρήτων αλλά και άλλων ψηφιακών συσκευών που μπορεί να οδηγήσουν σε απαντήσεις.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, διατάχθηκε ήδη άρση τηλεφωνικού απορρήτου για κάποιους από τους περίπου 50 ψαράδες που είχαν καταθέσει και εμφανίζονται να βρίσκονταν στην θαλάσσια περιοχή την ώρα του δυστυχήματος.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν στους ερευνητές, ότι στην ευρύτερη περιοχή κινείται μια ομάδα ψαράδων, οι επονομαζόμενοι και «καουμπόηδες των θαλασσών» οι οποίοι σαρώνουν τα παράλια υποδυόμενοι τους προστάτες του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σε βάρος έξι επαγγελματικών σκαφών που απέπλευσαν από το λιμάνι της Ερέτριας μεταξύ 11 το πρωί και 2 το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής.

Η οικογένεια, επιμένοντας πως δεν πρόκειται για δυστύχημα αλλά για ανθρωποκτονία, δηλώνει πως δεν αποκλείει να προχωρήσει ακόμη και σε επικήρυξη των δραστών ως συμβολική κίνηση για να δοθούν οι απαντήσεις και να σπάσει το απόστημα των «καουμπόηδων».

Φέρεται για το λόγο αυτό αποφασισμένη να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν τις έρευνες στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες η κυρία Βαλυράκη και οι γιοί του θανόντος, θα ανακοινώσουν την απόφαση τους όπως φυσικά και το ύψος του ποσού που θα εισπράξουν όσοι βοηθήσουν.

Επιστρατεύεται ο Μανώλης Σφακιανάκης

Ο στρατηγός της ΕΛΑΣ εν αποστρατεία, πρώην επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του CSII (Cyber Security International Institute) Μανώλης Σφακιανάκης ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Βαλυράκη.

«Ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, έχω να δηλώσω ότι σήμερα το έγκλημα είναι συνυφασμένο με την τεχνολογία, δεν υπάρχει πλέον έγκλημα χωρίς χρήση της τεχνολογίας για τη διερεύνηση του, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη υπόθεση να έχει πάρα πολλές πτυχές πάνω σε θέματα ηλεκτρονικά. Με απλά λόγια, όλο το επίδικο σημείο θα σαρωθεί, είτε από δορυφόρους, είτε από κεραίες κινητής, είτε από VHF. Όλα λοιπόν αυτά θα δώσουν στίγματα στην έρευνα που γίνεται και παράλληλα θα δώσουν αυτούς οι οποίοι είναι εμπλεκόμενοι στο κομμάτι αυτό. Έτσι λοιπόν μόνο με στοιχεία αδιάσειστα μπορεί μια υπόθεση να προχωρήσει στη Δικαιοσύνη και να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Η οικογένεια, η κυρία Μίνα Βαλυράκη, ο Αλέξανδρος και ο Γιάννης τα παιδιά του Σήφη Βαλυράκη, τα οποία έχουν υποστεί να δυνατό χτύπημα, δεν έπεσαν κάτω, είναι όρθιοι και έτοιμοι να παλέψουν για να φθάσουν μέχρι τους ενόχους» τόνισε στο protothema.gr ο κ. Σφακιανάκης.

Μέσω ενός ειδικού προγράμματος που ονομάζεται «αράχνη», θα σαρωθούν και θα καταγραφούν όλα τα στίγματα.

Ο, τι δηλαδή έχουν καταγράψει οι δορυφόροι, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα GPS, η Google ακόμη και οι μοτορόλες των ψαράδων.

Στη συνέχεια όλη αυτή η συστοιχία πραγμάτων, θα μπει στο μικροσκόπιο και θα αναλυθεί μέσω προγραμμάτων που διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Έτσι, όπως αναφέρει το protothema.gr θα σχηματιστεί και στη συνέχεια θα ξεδιπλωθεί με αποδεικτικά στοιχεία ο χάρτης των κινήσεων και χρονικά γύρω από την κόκκινη βάρκα του Σήφη Βαλυράκη.

Η έκθεση που θα συνταχθεί με βάση το συγκεκριμένο υλικό θα αποδεικνύει τι ακριβώς συνέβη εκείνο το μοιραίο μεσημέρι του περασμένου Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ