Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023

Υπόθεση υποκλοπών: Μετατρέπεται σε… πεδίο βολής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την εμπλοκή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Νέο δημοσίευμα για την παρακολούθηση του Κ. Φλώρου από την ΕΥΠ πυροδότησε αντιπαράθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στις καταγγελίες, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλά για υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση υποκλοπών: Μετατρέπεται σε… πεδίο βολής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την εμπλοκή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Σε… πεδίο βολής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετατρέπεται για άλλη μία φορά η υπόθεση υποκλοπών, με αφορμή ένα νέο δημοσίευμα που δείχνει παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ και τον εμφανίζει να αγοράζει ακίνητο με «μαύρο χρήμα».

Ειδικότερα, στο νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento γίνεται λόγος για «εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του στρατηγού Φλώρου».

Υπόθεση υποκλοπών

eurokinissi

Σε αυτό αναφέρεται πως «σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι €1.200.000, στο οποίο ποσό τα €600.000 πληρώθηκαν “μαύρα”. Επιπλέον, η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των €1.500, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Υπόθεση υποκλοπών

eurokinissi

Υπόθεση υποκλοπών: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δεν υπάρχουν περιθώρια σιωπής

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το θέμα όπου σε ανακοίνωσή του καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει για το λόγο παρακολούθησης του κ. Φλώρου και τονίζει πως τα στοιχεία «δεν αφήνουν περιθώρια σιωπής».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι νέες αποκαλύψεις δείχνουν πως η ΕΥΠ όχι μόνο παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ αλλά είχε καταγράψει και ενδείξεις για μαύρο χρήμα, ενώ καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη πως παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας αλλά δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών.

ΣΥΡΙΖΑ

eurokinissi

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Οι νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΥΠ, που υπάγεται στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, αλλά είχε καταγράψει και ενδείξεις για μαύρο χρήμα, δεν αφήνουν περιθώρια σιωπής. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει:

Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για «λόγους εθνικής ασφαλείας» ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου;

Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος.

Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών».

Γ. Οικονόμου: Υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας πως η στάση του «υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα» και προσθέτοντας ότι η «κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της Πατρίδας».

Οικονόμου

eurokinissi

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου τονίζει συγκεκριμένα ότι «η υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα. Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών».

Ο ίδιος αναρωτιέται «αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού; Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς. Η Κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της Δημοκρατίας και της ομαλότητας, όπως έχει αποδείξει με την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την αποτελεσματική διπλωματία, την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και τη θεσμικότητα»

Στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα. Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της Πατρίδας».

 Η απάντηση ΓΕΕΘΑ στο δημοσίευμα

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα» τονίζει το ΓΕΕΘΑ, σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του» αναφέρεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνεται:

«Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ. Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους», τονίζεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ