Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθερος ο καταδικασμένος μεσίτης μέχρι την εκδίκαση της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο

Αναβλήθηκε για τις 25 Ιανουαρίου η συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για την αναίρεση της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθερος ο καταδικασμένος μεσίτης μέχρι την εκδίκαση της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο eurokinissi

Εκτός φυλακής θα παραμείνει ο καταδικασμένος μεσίτης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2023, οπότε και θα γίνει η εκδίκαση της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο για την απόφαση αναστολής της ποινής του.

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου

eurokinissi

Ο μεσίτης μαζί με τον κοσμηματοπώλη καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό, με τον πρώτο να οδηγείται στη φυλακή και τον δεύτερο λόγω ηλικίας (διένυε το 77 ο έτος) να αποφασίζεται η έκτιση της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ωστόσο, δύο μόλις μήνες μετά την φυλάκισή του, ο μεσίτης αφέθηκε ελεύθερος καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του, ενώ του τέθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Ακολούθησε,  όπως έγραψε το dikastiko.gr , η αίτηση αναίρεσης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Αυτό ανέφεραν σε ανάρτησή τους οι δικηγόροι της οικογένειας του ακτιβιστή Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων.

«Η αναίρεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του ….( μεσίτης)  οδηγεί στην αποκατάσταση της έννομης τάξης. Ήταν μια ουσιαστικά εσφαλμένη απόφαση που ανέτρεπε, χωρίς νόμιμο λόγο, την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση» σημείωναν, παραπέμποντας στην οριστική κρίση από το αρμόδιο τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον Δεκέμβριο.

δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου

eurokinissi

Σημειώνεται ότι, στην παρέμβασή της για την απόφαση της αποφυλάκισης του μεσίτη η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευδοκία Πούλου, η οποία άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής, υποστήριζε ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας», όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Η συζήτηση για την αναίρεση είχε οριστεί να συζητηθεί σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου από το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αλλά ο κατηγορούμενος (ο οποίος ήταν παρών) επικαλέστηκε κώλυμα των δικηγόρων του και ζήτησε αναβολή, την οποία και έλαβε για τις 25 Ιανουαρίου 2023.

Αυτό συνεπάγεται πως θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την ημερομηνία αυτή και σε κάθε περίπτωση μέχρι την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο που έχει οριστεί για τις 20 Ιανουαρίου 2023. Παρούσα στον Άρειο Πάγο ήταν και η οικογένεια του θύματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ