Ζάκυνθος: Πέθανε 57χρονος από λεπτοσπείρωση μετά από δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ – Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ

Eίναι πιθανή τις επόμενες ώρες η διενέργεια ελέγχων στο νησί για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν και άλλα περιστατικά σχετιζόμενα με τη συγκεκριμένη λοίμωξη.

NEWSROOM
Ζάκυνθος: Πέθανε 57χρονος από λεπτοσπείρωση μετά από δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ – Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ

Θλίψη επικρατεί στην κοινωνία της Ζακύνθου, μετά την είδηση ότι ένας 57χρονος έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από 15 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, με τα αίτια του θανάτου να αποδίδονται σε λεπτοσπείρωση.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον τοπικό τύπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του οποίου ο 57χρονος άνδρας με καταγωγή από τη Ζάκυνθο εισήχθη στο νοσοκομείο στις 2 Ιανουαρίου και αμέσως διασωληνώθηκε καθώς η κατάστασή του θεωρήθηκε κρίσιμη από τους γιατρούς.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, o 57χρονος κατά την εισαγωγή του στη ΜΕΘ υποβλήθηκε σε εξετάσεις όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε λεπτοσπείρωση, ενώ για το περιστατικό άμεσα ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ, ο οποίος δίνει και τις σχετικές κατευθύνσεις για τη διαχείριση τέτοιων περιπτώσεων λοίμωξης.

Δυστυχώς, παρά τη 15ημερη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η υγεία του 57χρονου δεν παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου έφυγε τελικά από τη ζωή σκορπίζοντας τη θλίψη σε οικείους και φίλους.

unsplash

57χρονος έχασε τη μάχη με τη ζωή από λεπτοσπείρωση

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη η οποία παρατηρείται σε ανθρώπους και ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα (Leptospira spp). Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου.

Η κλινική εικόνα χαρακτηρίζεται από πυρετό, κεφαλαλγία, ρίγος, μυαλγίες, ένεση επιπεφυκότων και, λιγότερο συχνά, μηνιγγίτιδα, εξάνθημα, ίκτερο ή νεφρική ανεπάρκεια.

Η ασθένεια μεταδίδεται τόσο από άγρια όσο και από οικόσιτα ζώα. Τα πιο συνηθισμένα ζώα που μεταδίδουν την αρρώστια είναι τα τρωκτικά. Συνήθως μεταδίδεται από τα ούρα ή από νερό ή χώμα με ούρα ζώων σε περίπτωση επαφής, όταν υπάρχουν σκασίματα στο ανθρώπινο δέρμα, στα μάτια, στο στόμα ή στη μύτη. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, η αρρώστια συνήθως προσβάλλει τους αγρότες.

Σημειώνεται πως είναι πιθανό ο ΕΟΔΥ να αποφασίσει τις επόμενες ώρες τη διενέργεια ελέγχων στο νησί για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν και άλλα περιστατικά σχετιζόμενα με τη λοίμωξη.

πηγή: imerazante.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ